REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Kelemen Hunor, atac dur la adresa CCR. "România nu este un stat model"

Kelemen Hunor, atac dur la adresa CCR. "România nu este un stat model"

Replica API 21 martie 2018 | 00:20 442

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţional proiectul de lege referitor la înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş reprezintă "un mesaj extrem de dur" în 2018 din partea CCR.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că decizia Curţii Constituţionale de a declara neconstituţional proiectul de lege referitor la înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş reprezintă "un mesaj extrem de dur" în 2018 din partea CCR, menţionând că acest lucru demonstrează că România nu este un stat model în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor naţionale.

"Comunitatea aşteaptă aplicarea drepturilor consfinţite prin Constituţie, dacă nu se poate prin autoritatea locală şi s-a demonstrat că nu se poate, de la Guvern, de la Parlament. Este un mesaj extrem, extrem de dur în 2018 din partea Curţii Constituţionale, instituţie fundamentală a unui stat de drept către o minoritate, către comunitatea maghiară, către elevi, către copii, către părinţi, care spune că nu aveţi dreptul să aveţi o şcoală. Nici Parlamentul, nici autorităţile locale nu au reuşit să înfiinţeze o astfel de şcoală. În rest, sunt poveşti de adormit copii. Eu respect decizia CCR de fiecare dată, când îmi place şi când nu-mi place, dar nu pot să accept aceste argumente şi modul în care au fost prezentate de preşedintele Curţii Constituţionale", a afirmat luni Kelemen Hunor, la Parlament.

Liderul UDMR a spus că, "încă o dată, PNL şi PMP şi-au arătat adevărata faţă".

"Şi CCR a demonstrat, încă o dată, că România nu este stat model în ceea ce priveşte drepturile minorităţilor naţionale. Într-un stat model nu se iau astfel de decizii. Nici măcar nu ar fi trebuit să ajungem la CCR, fiind vorba despre o şcoală, despre o instituţie în care se predă limba maternă. Şi această minoritate are nevoie de elite, fără şcoli nu ai cum să produci elite. Domnul Dorneanu şi instituţia pe care o conduce transmite că voi nu aveţi voie să aveţi şcoli", a adăugat Kelemen Hunor.

El a spus că UDMR se va întâlni cu reprezentanţii Bisericii Catolice şi ai părinţilor pentru a lua o decizie.

Curtea Constituţională a României a admis luni sesizarea PNL şi PMP referitoare la proiectul de lege privind înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic de la Târgu Mureş.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dragule , Kelemen Hunor , decizia CCR este una de bun simt . Adica , s-a pronuntat asupra legalitatii infiintarii unei unitati scolare . Ca procedura ... Nu ca morala ... O scoala , spre a fii infiintata , trebuie sa treaca prin niste etape obligatorii , asa cum spune legea educatiei , care este o lege organica . Clar ? Totusi , liceul poate functiona fara probleme , pana cand obtine aceasta patalama ... Care este problema ? Las-o dracului cu ideea mesajului anti-maghiar !
0
0
Daca tinem cont ca RO este in UE ,nimeni nu te retine,asta daca nu-ti place!Pa si pu,la revedere!
4
0
la muie dragnea-stai linistit ca nu esti singurul cu deceptii in amor;olteanul dupa ce isi face treaba cu voi va da sut in cur;ramane cum ati stabilit.vezi ca la psd-alde altii se trag tzepe romanesti.si daca nu-ti convine,ungaria e aproape.
1
0
Sa vezi ce uluit o sa fii cand o sa va futem conform legii tarii in ambele limbi si romana si maghiara ca sa nu facem discriminari.
2
0
puteti avea elite si in limba romana. Invatamantul este gratuit in Romania inclusiv pentru minoritati.
7
0
bine ca este moghioria
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218