REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Kelemen Hunor: În Biserică nu se va intra cu certificat verde

Kelemen Hunor: În Biserică nu se va intra cu certificat verde

Replica API 3 decembrie 2021 | 00:04 1038

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi că nu se pune problema în Guvern să se condiționeze intrarea în Biserică de prezentarea certificatului verde, scrie antena3.ro citat de stiripesurse.ro.

Kelemen Hunor

„La biserici nu va fi si nu exista intentia de a introduce certificat verde pentru biserica. Nu trebuie sa prezinti nici la alimentara, nici la farmancie, ci doar sa porti masca. Deci categoric, nu (va fi obligatoriu certificatul verde pentru a intra in Biserica)”, a spus liderul UDMR.

Guvernul susţine şi promovează libertatea religioasă prin participarea la activităţile religioase în condiţii de siguranţă sanitară şi respect reciproc, a transmis, joi, Executivul într-un comunicat, după întâlnirea premierului Nicolae Ciucă cu reprezentanţii cultelor religioase din România.

Prim-ministrul a făcut un apel la unitate şi coeziune pentru protejarea sănătăţii şi vieţii cetăţenilor şi a transmis că la nivelul Executivului vor fi preluate mesajele şi propunerile reprezentanţilor cultelor religioase, inclusiv cele privind sprijinirea financiară legată de construirea şi repararea lăcaşurilor de cult şi a salarizării personalului de cult, precizează sursa citată.

"Autorităţile guvernamentale şi societatea civilă, în care cultele religioase reprezintă un pilon de stabilitate, urmăresc binele oamenilor. Guvernul susţine şi promovează libertatea religioasă, prin participarea la activităţile religioase în condiţii de siguranţă sanitară şi respect reciproc. Aplicarea măsurilor de protecţie sanitară şi vaccinarea sunt soluţii sigure şi eficiente pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor şi combaterea crizei COVID-19. Fac apel la unitate şi coeziune şi vă rog să vă alăturaţi eforturilor guvernamentale care au în centru protejarea sănătăţii şi vieţii cetăţenilor. Oamenii au nevoie de încredere şi speranţă, iar contribuţia cultelor religioase este esenţială în această perioadă", a afirmat prim-ministrul Ciucă, conform sursei citate.

Şeful Executivului a transmis că respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, între care libertatea religioasă este deosebit de importantă, reprezintă baza societăţii democratice din România.

Ciucă a arătat că la nivelul Guvernului vor fi preluate mesajele şi propunerile reprezentanţilor cultelor religioase, inclusiv cele privind sprijinirea financiară legată de construirea şi repararea lăcaşurilor de cult şi a salarizării personalului de cult.

"Preluăm şi învăţăm din mesajul pe care îl aduc cultele religioase din rândul comunităţilor pe care le păstoresc pentru că acestea reprezintă aproape 99% din cetăţenii României", a menţionat premierul.

Guvernul precizează că reprezentanţii cultelor religioase au propus înfiinţarea unui mecanism permanent de cooperare, care să funcţioneze la nivel tehnic, prin Secretariatul de Stat pentru Culte şi au mulţumit pentru deschiderea la dialog şi colaborare.

La întâlnirea premierului cu reprezentanţii cultelor religioase din România, care reprezintă prima reuniune între reprezentanţii statului şi cei ai cultelor desfăşurată într-un lăcaş de cult, respectiv Templul Coral, au mai participat, din partea Guvernului, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, secretarul de stat în MAI, şeful DSU, Raed Arafat, preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă şi secretarul de stat pentru culte, Victor Opaschi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt Ion sa le spui treaba asta si celor bolnavi de TBC ,betivilor ...
2
1
pt Ion , asa ar trebuii
1
2
toti nevaccinatii care ajung in spital si au coronavirus , sa isi plateasca spitalizarea!
2
3
mawt ungariei hortyste
4
0
mooistilur
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920