REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Kelemen Hunor: În procesul de amendare al Constituţiei nu există subiecte tabu

Kelemen Hunor: În procesul de amendare al Constituţiei nu există subiecte tabu

Replica API 22 aprilie 2013 | 00:00 197

UDMR a pregătit un document 'foarte vast' în ceea ce priveşte propunerile de amendare a Constituţiei, cu texte concrete şi argumente, a declarat duminică, la Deva, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

În opinia acestuia, în cadrul dezbaterilor pe tema modificării Constituţiei trebuie abordate toate propunerile, chiar şi cele despre care a spus că sunt ''tabu'' pentru unii politicieni, cum ar fi temele legate de sintagma de ''stat naţional'' sau ''republica parlamentară''.

''Noi considerăm că dacă treci la amendarea Constituţiei, atunci nu există niciun subiect tabu. Trebuie să abordezi orice subiect, să faci un efort intelectual să aduci argumente şi contra argumente. Nu poţi să arunci (...) la coşul de gunoi propunerile venite dintr-o parte sau alta, doar spunând că, oricum, Constituţia interzice - într-un alt articol - să dezbaţi anumite subiecte. De exemplu, republica parlamentară, sintagma de 'stat naţional' - şi doar sintagma de 'stat naţional' - şi alte multe subiecte care pot fi discutate într-o lume liberă, într-o societate democratică. Şi, după aceea, dacă ai reuşit să faci un efort intelectual şi să aduci argumente şi contra argumente, votezi'', a spus liderul UDMR.

UDMR va înainta propunerile sale de modificare a Constituţiei până la 15 mai, Kelemen Hunor menţionând că amendarea Legii Fundamentale este importantă şi pentru clarificarea unor raporturi instituţionale.

Preşedintele UDMR a participat duminică la Adunarea Generală de alegeri a Conferinţei Tineretului Maghiar din România (MIRT), structură ce reuneşte organizaţiile de tineret care colaborează cu UDMR.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218