REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Kelemen întrebat dacă exclude intrarea la guvernare alături de USL: Nu exclud nimic sau aproape nimic

Kelemen întrebat dacă exclude intrarea la guvernare alături de USL: Nu exclud nimic sau aproape nimic

Replica API 5 decembrie 2012 | 00:00 166

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, la Bistriţa, că orice formaţiune politică responsabilă care se prezintă la alegeri îşi doreşte să facă parte din Executiv după scrutin, el adăugând că UDMR nu exclude intrarea la guvernare nici cu USL, nici cu ARD. Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă exclude intrarea la guvernare a UDMR alături de USL, Kelemen a spus că "nu exclude nimic sau aproape nimic".

"Eu nu exclud nimic sau aproape nimic, nici USL, nici ARD. Noi avem experienţă cu toate partidele politice, de fapt cu toate partidele politice pe care noi le considerăm partide democratice, dar nu vorbim în acest moment despre guvernare", a spus el.

Liderul UDMR a declarat că pentru Uniune prioritatea în acest moment este să intre în Parlament şi să creeze "grupuri parlamentare puternice în ambele Camere" şi abia apoi să stabilească ce va face.

"Orice formaţiune politică, orice om politic, când se prezintă la alegeri doreşte ca după alegeri să facă parte din Executiv. Nu veţi găsi un om politic responsabil sau un partid politic responsabil care nu doreşte acest lucru. Să nu îl credeţi pe cel care vă spune că doreşte să stea în opoziţie. Nu cred că există vreo formaţiune sau vreun om politic care doreşte să stea în opoziţie. Înainte de 9 decembrie, eu nu vorbesc de alianţe şi coaliţii. Eu sunt convins că avem şi experienţa şi înţelepciunea să găsim soluţii pentru stabilitate politică şi pentru proiectele importante dacă vom fi în Parlament", a spus el.

Kelemen a spus că UDMR are un program politic foarte bine pus la punct care s-ar putea transforma în program de guvernare.

"Dacă ar fi posibil, acest program politic, electoral, ar funcţiona şi ca un program de guvernare. Dă răspunsuri la toate întrebările societăţii, la toate problemele unde Parlamentul are competenţe şi unde Guvernul are competenţe, de la cele fiscale, până la agricultură, mediu, educaţie şi sigur problemele comunităţii noastre, probleme specifice care niciodată nu se orientează împotriva cuiva, ci sunt gândite pentru a crea toate posibilităţile legale instituţionale pentru a păstra identitatea naţională, culturală, lingvistică, religioasă", a afirmat Kelemen.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369