REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Kelemen:UDMR are un adversar şi 3 mari inamici: indiferenţa, criza economică şi naţionalismul românesc

Kelemen:UDMR are un adversar şi 3 mari inamici: indiferenţa, criza economică şi naţionalismul românesc

Replica API 12 noiembrie 2012 | 00:00 191

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seară, la Miercurea Ciuc, la lansarea candidaţilor Uniunii din Harghita, că formaţiunea are de înfruntat la alegeri "un adversar şi trei mari inamici", aceştia din urmă fiind indiferenţa, criza economică şi naţionalismul românesc. Kelemen Hunor a afirmat că, la alegerile parlamentare, UDMR are "un adversar" în PPMT şi "trei mari inamici", respectiv indiferenţa, criza economică şi naţionalismul românesc.

Kelemen a spus că PPMT face o campanie "6:3", uitând că în politică se joacă pentru rezultat.

El le-a spus participanţilor la lansarea candidaţilor UDMR din Harghita că este foarte important să rămână uniţi pentru a câştiga reprezentare în Parlament, motiv pentru care le-a cerut votul de încredere.

În ceea ce priveşte indiferenţa, Kelemen a afirmat că UDMR poate lupta cu ea, întrucât "la locale, UDMR a primit cu 70.000 de voturi mai mult decât în 2008 şi cu ajutorul vostru vom învinge indiferenţa şi acum".

Potrivit lui Kelemen, al doilea mare inamic al Uniunii este criza economică, despre care a spus că nu a generat-o şi nici nu o va rezolva UDMR, adăugând: "O reprezentare puternică în Parlament va da răspunsuri bune şi acesteia".

Liderul UDMR consideră însă că inamicul "cel mai mare" este naţionalismul românesc.

"Cel mai mare inamic al nostru este naţionalismul românesc. Oriunde mergem, vedem că, după 23 de ani, nu numai în retorică apare antimaghiarismul, ci şi în deciziile guvernamentale, în activitatea comisarilor guvernamentali, zi de zi, aici, în secuime, în Partium, dar şi în Banat şi în Ardealul de mijloc ne confruntăm cu decizii antimaghiare, cu acea intenţie ca drepturile noastre, pe care le-am obţinut în ultimii 23 de ani, să ne fie luate, să ne fie împuţinate. Vedem că sunt mulţi în această ţară care vor să întoarcă roata istoriei înapoi şi nu spre secolul XXI. Trebuie să-i luăm în calcul, să-i învingem pe aceşti inamici şi atunci vom putea învinge şi indiferenţa, dacă suntem isteţi, puternici, dacă credem că avem nevoie de o reprezentare puternică în Parlament, putem să învingem şi naţionalismul românesc şi, dragi prieteni, putem da răspunsuri fezabile şi crizei economice, pentru că avem proiecte bune şi oameni foarte bine pregătiţi", a susţinut Kelemen.

Ideea privind acutizarea naţionalismului românesc a fost preluată şi de preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR, Borboly Csaba, care este şi şeful Consiliului Judeţean Harghita.

El a exemplificat cu "atacurile" la adresa drapelului secuiesc şi a manualului de "Istoria secuilor".

"Atacurile la adresa drapelului secuiesc şi a cărţii de istorie a secuilor ne arată că forţele naţionaliste au luat din nou în vizor secuimea, ignorând modelele funcţionale din Europa. Noi trebuie să le înfruntăm cu curaj, fiindcă adevărul şi drepturile europene sunt de partea noastră", a spus Borboly.

El a făcut apel la electoratul maghiar să se prezinte la urne şi să voteze UDMR, fără să se sperie de "atacurile naţionaliştilor şi ale opoziţiei locale (PPMT - n.r.)", întrucât "cel care pare slab nu poate să supravieţuiască, aceasta este legea junglei, iar starea din România oglindeşte acest lucru".

"Ori suntem puternici, ori vom fi şterşi", a conchis Borboly.

La lansarea candidaţilor UDMR din judeţul Harghita, care a avut loc, duminică seară, la Casa de Cultură Municipală din Miercurea Ciuc, au participat aproximativ 300 de persoane. La final, cei prezenţi au cântat imnul Ungariei şi imnul secuiesc.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614