REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Kenya: O clădire de şase etaje s-a prăbuşit într-o suburbie a capitalei Nairobi

Kenya: O clădire de şase etaje s-a prăbuşit într-o suburbie a capitalei Nairobi

Replica API 7 decembrie 2019 | 00:00 363

Mai mulţi oameni au fost răniţi şi sunt temeri că unii au fost prinşi sub dărâmături după ce o clădire rezidenţială de şase etaje s-a prăbuşit vineri într-o suburbie estică a capitalei Kenyei, Nairobi, relatează agenţia dpa.

"Încă nu avem un bilanţ", a declarat managerul de comunicare al Crucii Roşii kenyene, Peter Abwao, pentru dpa, adăugând că echipele se află pe teren căutând prin dărâmături.

Nu au fost raportate decese până în prezent.

Filmări TV şi personale, postate pe reţelele sociale, arată civili care preiau răniţii de la clădirea transformată într-un morman de beton.

Robert Mbuvi, rezident în Tassia Estate, clădirea afectată, a precizat că incidentul a avut loc vineri dimineaţă devreme.

El a spus că a numărat circa "10 victime în stare critică scoase din ruine şi transportate la spital".

Incidentul a provocat din nou indignare cu privire la proasta calitate a construcţiilor din suburbiile mai sărace ale oraşului.

În septembrie, opt elevi au murit şi alţi 57 au fost răniţi după ce o sală de clasă s-a prăbuşit.

Activistul şi bloggerul kenyan Robert Alai a declarat pentru dpa că slaba calitate a construcţiilor, predominantă în Nairobi, este rezultatul "impunităţii în rândul proprietarilor - mulţi dintre ei bine conectaţi din punct de vedere politic - care nesocotesc normele în construcţii".

Alai a arătat că locatari din clădirea prăbuşită şi-au exprimat recent îngrijorarea cu privire la aceasta, dar autorităţile competente s-au făcut că nu aud.

"Locatarii au semnalat clădirea în urmă cu trei sau patru luni, când au început să apară fisuri, dar nimeni nu a dat atenţie", a spus el. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614