REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Kevin Spacey, condamnat să plătească 31 de mil. de dolari după ce a pierdut procesul contra 'House of Cards'

Kevin Spacey, condamnat să plătească 31 de mil. de dolari după ce a pierdut procesul contra 'House of Cards'

Replica API 25 noiembrie 2021 | 00:00 574

Actorul american Kevin Spacey a fost condamnat să plătească 31 de milioane de dolari companiei care a produs serialul ''House of Cards'', în care a interpretat rolul principal până la concedierea sa în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, potrivit unor documente legale publicate luni, informează AFP, citată de Agerpres.

Kevin Spacey

Sursa foto: Kevin Spacey / Twitter.com

MRC, compania de producţie aflată în spatele acestui serial de succes despre intrigi politice la Washington, a cerut despăgubiri pentru pierderile de venituri atribuite plecării actorului din acest serial, după ce a fost acuzat de hărţuire şi abuzuri sexuale.

În documentul juridic publicat, MRC explică că după aceste acuzaţii de hărţuire, compania l-a suspendat pe actor şi a declanşat o anchetă internă care a dezvăluit că starul din "American Beauty" s-a făcut într-adevăr vinovat de astfel de fapte.

Acest val de acuzaţii a pus capăt carierei actorului, în vârstă de 62 de ani, în plină campanie a mişcării #Metoo de denunţare a abuzurilor sexuale de la Hollywood după dezvăluirile privindu-l pe producătorul Harvey Weinstein.

Spacey, recompensat cu două Oscaruri, a interpretat rolul unui politician fără scrupule în cele cinci sezoane ale seriei "House of Cards", înainte ca acuzaţiile de hărţuire sexuală să apară în presă.

Plecarea actorului i-a obligat pe producători să reorganizeze serialul ceea ce s-a soldat cu "pierderi substanţiale", a susţinut MRC, care a indicat, de asemenea, că nu auzise despre aceste fapte reprobabile din partea lui Kevin Spacey, înainte ca acuzaţiile de hărţuire sexuală să fie dezvăluite.

Scenariul a trebuit schimbat pentru a exclude personajul interpretat de Kevin Spacey şi a reorganiza întregul sezon al şaselea, redus de la treisprezece la opt episoade.

MRC a demarat această procedură în 2019. În acelaşi an, procesele împotriva actorului american, inculpat pentru atentat la pudoare şi agresiune sexuală în statul american Massachusetts, au fost abandonate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102