REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Kevin Spacey, tras pe dreapta după audierea de la tribunal

Kevin Spacey, tras pe dreapta după audierea de la tribunal

Replica API 9 ianuarie 2019 | 00:00 416

Kevin Spacey

Actorul Kevin Spacey a fost tras pe dreapta de poliţia din Washington, pentru viteză excesivă, la întoarcerea de la audierea sa la tribunal, unde a fost pus sub acuzare pentru agresarea sexuală a unui tânăr de 18 ani, potrivit tmz.com.

Spacey se afla la volanul unei maşini, după ce părăsise Reagan National Airport din Washington, când ofiţerii de poliţie l-au tras pe dreapta.

Surse din poliţie au declarat pentru tmz.com că actorul a scăpat doar cu avertisment verbal.

Kevin Spacey s-a prezentat, luni dimineaţă, însoţit de avocatul său, la o audiere programată la un tribunal din Nantucket, Massachusetts, unde a fost pus sub acuzare pentru agresarea sexuală a unui tânăr de 18 ani, în 2016.

Actorul în vârstă de 59 de ani - acuzat de indecenţă, molestare şi lovire, fapte pentru care riscă o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare şi înregistrarea ca agresor sexual - a pledat nevinovat.

Următoarea audiere în acest caz a fost stabilită pentru 4 martie.

Victima este fiul minor al unei prezentatoare a postului american Boston TV, iar aceasta este prima inculpare a lui Kevin Spacey de când cariera de actor i-a fost distrusă de acuzaţii de abuzuri sexuale săvârşite asupra unor bărbaţi.

Tânărul, identificat drept William Little, a declarat anchetatorilor că a trimis mesaje, inclusiv o înregistrare video, prietenei sale de la momentul respectiv, prin platforma Snapchat, care vin în sprijinul acuzaţiilor sale. Little lucra pe timpul verii la restaurantul Club Car din Nantucket şi rămăsese la bar după ce şi-a terminat tura, pentru că voia să îl vadă pe Spacey, al cărui fan era. După ce a făcut cunoştinţă cu actorul, au început să consume alcool. Spacey l-ar fi invitat acasă la el, împreună cu alţi prieteni, lucru pe care tânărul l-a refuzat, pentru că bănuia că acesta vrea să îl seducă. A rămas însă la bar pentru a face o fotografie cu actorul. Spacey i-ar fi spus că, dacă îl însoţeşte, va face o fotografie cu el. Ulterior l-a agresat sexual, potrivit declaraţiilor tânărului înregistrate în dosar.

Poliţia ar fi recuperat respectiva înregistrare video care demonstrează acuzaţiile.

Fosta prezentatoare a postului Boston TV Heather Unruh a declarat în noiembrie 2017 că actorul l-a atins pe fiul său pe părţile genitale, peste pantaloni, incidentul având loc la Club Car Restaurant din Nantucket, în iulie 2016.

La puţin timp după ce informaţiile privind punerea sa sub acuzare au devenit publice, Spacey a publicat pe platforma online YouTube o înregistrare video, cu titlul "Let Me Be Frank" ("Lăsaţi-mă să vorbesc cu francheţe"), prin care a pus capăt unui an de tăcere.

Într-un monolog livrat cu tonul lui Frank Underwood, personajul său din producţia Netflix "House of Cards" - care, între timp, după acuzaţiile de abuzuri sexuale care i s-au adus actorului, a fost omorât de scenarişti -, Spacey spune: "Bineînţeles că unii cred orice şi au aşteptat cu răsuflarea tăiată ca eu să mărturisesc că sunt vinovat; ei mor de nerăbdare ca eu să declar că tot ce spun ei este adevărat şi că am primit ceea ce am meritat... Cu siguranţă, nu voi plăti un preţ pentru ceva ce nu am făcut".

"Foarte curând, veţi cunoaşte întreg adevărul", mai spune actorul premiat cu Oscar.

Spacey mai este investigat de poliţia din Los Angeles pentru o acuzaţie de abuz sexual, într-un alt incident care a avut loc în 2016. O acuzaţie similară a fost respinsă de procurori pentru că era vorba de un presupus incident din 1992, iar fapta ar fi fost prescrisă.

Kevin Spacey este investigat şi de poliţia britanică, după ce mai mulţi bărbaţi l-au acuzat de diverse abuzuri sexuale săvârşite pe când era director artistic la Teatrul Old Vic din Londra, în perioada 2004 - 2015.

Considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale, Kevin Spacey a dispărut din viaţa publică după un val de acuzaţii de abuz sexual care i s-au adus la sfârşitul anului 2017. Kevin Spacey a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele "American Beauty" şi "Suspecţi de serviciu/ The Usual Suspects". Pentru rolul lui Francis Underwood, actorul american a fost lăudat de criticii de specialitate, a câştigat un Glob de Aur şi a fost nominalizat de cinci ori la premiile Primetime Emmy.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai bine spuneti ca pe langa ala a abuzat o groaza de copii,ca lor asa le place sa castige forta energetica prin pacate cat mai multe si cat mai blasfemice
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102