REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Klaus Iohannis a decis: Kovesi PLEACĂ de la DNA!

Klaus Iohannis a decis: Kovesi PLEACĂ de la DNA!

Replica API 10 iulie 2018 | 00:14 405

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, luni, 9 iulie anul curent, decretul de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi!

Anunțul a fost făcut de către Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al preşedintelui: ”Klaus Iohannis consideră că România nu poate face paşi înapoi în lupta anti corupţie. România trebuie să rămână stat de drept. Deciziile CCR trebuie respectate. Trebuie respecate inclusiv de majoritatea politică. CCR a decis revocarea şefei DNA”, a spus aceasta, citată de Rtv.net.

Declaraţia integrală a purtătorului de cuvânt, redată de Adminstraţia Prezidenţială:

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea și în care supremația Constituției este respectată. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituțiile implicate în lupta împotriva corupției nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că România este și trebuie să rămână un stat de drept. Statul de drept, ca și democrația autentică, se manifestă zi de zi, prin decizia și alegerea fiecărui cetățean de a respecta, mai presus de orice, Constituția și legile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură și o diminuare a statului de drept.

Într-un stat de drept, hotărârile Curții Constituționale trebuie, toate, respectate. Tocmai de aceea, judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă ca, în asigurarea supremației Constituției, să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile Revoluției din Decembrie 1989.

Însă, hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de către Președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept.

Prin Decizia nr. 358/2018 Curtea Constituțională a decis, și citez aici: Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constat, că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi, administrație publică eficientă.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția că, indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, această instituție are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
muie lui andrei ! mai janghinosilor , tu nu poti sa te caci de foame ....si visezi ....la festivitati . Esti doar un fomist al strazii , te bucuri de o cafea la aparat si o bere la pet , si un pachet de tigari fara timbru .
1
0
yohannis-lingau politic, cine te o mai alege ba bulangiule?!!? eu in nici un caz! am crezut in tine si ai permis ca tara asta sa se duca dracului! nemtalau tampit!!!
3
1
Caca-m-as cu bolta pe PSD si pe sufletul lui dragnea. Aleaga-se praful!
2
4
Ai perfecta dreptate!!!
2
1
ok sa o revoce , conform deciziei CCr , dar tot o decizie CCr spune ca trebuie sa avem doar 300 de parlamentari !!!!!!!!!! Acum sa ne inteleegem , ce facem ?????
4
1
Mai citeste o data ce ai postat acolo? Cine e, prin urmare, prostul satului? Intrebarea e retorica... raspunsul e inclus... E clar, esti unul din TFListi, tu stai pe strada, n-ai timp sa pui mana pe o carte...Cretinule! Pentru tine gandesc altii, emisfera stanga a creiereului tau e inutila, tu esti un executant intors cu cheia... Vai de capul tau, sper sa nu ai urmasi, pentru ca boala de care suferi s-a dovedit ereditara...
5
3
presedintele e Prost rau a ajuns in aceasta situatie imposibila datorita lipsei de simt politic si mintii inguste.Ar face bine sa demisioneze sa scuteasca tara de prostia lui !PSD ar trebui sa continue suspendarea ca sa scape tara de Nating
8
3
Urmatoarea care pleaca este mata si te ia si pe tine la puscarie. Ea pentru prostitutie si tu pentru onanism in public.
4
2
Observ ca majoritatea postariilor anti kovesi nu stiu sa scrie corect gramatical si asta zice tot despre voi hahahaha! Psd ciuma rosie !!
6
7
Kovesi este doar o marca,un brand al ipocriziei sin domeniul fazelor premergatoare jostitiei, Revocareae ei nu inseamna revocarea abuzurilor ce pot fi facute si de altii,cu multa lejeritate. Nu vedeti cum bande de decerecbrati fac proteste ?Fiecare dintre protestatari ar fi opozanti ideilor pe care le sustin,n caz ca ar avea personal necazuri. Sunt prea prosti sa inteleaga,dar sunt orgoliosi si nu accepta ca au de citit,de invatat.Hastag fraieri cocliti.Hastag manifestanti impotriva propriei vieti,impotriva viitorului,hastag linge-cur al nici macar nu stiu cui....
10
6
bosorogi postaci pesede nu va bucurati urmatoarea care opleaca si il trage si pe liviu dupa ea este vasilica proasta satului ,dosar de tradare .
11
13
Pleaca dracu din tara si tu si mafia corporatistilor care conduce-ti acum tara din umbra statului paralel, noi romaniii adevarati vrem sa fim aici satapanii in tara noastra frumoasa . Afara cu neamtul horysto nazist care conduce cu ordine de la soros. Afara cu corporatile care fura banii tari si eploateaza romani adevarati. Neam saturat nu ma-i vrem sa fim exploatati. Libertateee fara abuzurii.
14
10
de facut acum , referendum pentru iesirea din UE , sa ne decidem singuri soarta , sa nu mai depindem de mafia sorosista si grupul bildenburg. Afara din comuniunea europeana, sintem o tara bogata si n-eam saturat sa fim furati.
10
15
in spiritul si educatia pesedeilor,adica pe limba lor : Muie dragnea,muie parlamentul oltenesc,muie pesedeii si postacii lor ! Cu cacat !!!
16
13
Sa arboram drapelele in berna. In sfirsit, un functionar al statului, accepta sa se supuna unei dispozitii date de sefii sai. Numai la noi se poate intimpla.
11
8
...da, din pacate da multi dobitoci care se bucura ca au castigat borfasii si habar nu au in ce directie merge tara...
10
11
multi dobitoci sunt in tara asta care se bucura ca au cistigat borfasii
12
15
sa raspunda material pentru tot ceea ce ei au hartuit si anchetat iar judecatorii au declarat nevinovatia. Si penal pentru tot ce au tinut arestat dar aceeasi procurori au declarat nevinovatia. Daca se va face asta, urmatorul narod in functii publice se va feri sa faca abuzuri! Duca-se dracu, sa-i tina de cald lui Ceasca la spate!
17
10
haideti sa iesim in strada hahahahaha
12
11
Trebuie sa raspunda pentru tot circul pe care l a facut. Tara asta a fost devalizata cu ajutorul acestor tortionari platiti cu lefuri grase. Incompetenta coruptia si servilismul cretinilor din parchete si instante au distrus o tara bogata au nenorocit un popor naiv au izgonit o generatii de tineri.
24
12
acum , aceste jigodii ordinare, analfabeti, agramati, puscariasi, borfasi, hoti la drumul mare sa respecte CCR- parlament cu 300 parlamentari, sau dizolvarea acestei haite de hoti numita parlament
28
15
Asteptam acum sa se puna in practica si decizia CCR urmare a referendumului cu 300 de parlementari! Ca doar deciziile ccr trebuie respectate!
29
7
arestata cu toata camarila ei cu care a pus in practica prin procurori din subordine protocolul de cooperare intre SRI si Parchetul General,intrucit ea a semnat acel protocol in calitate de Procuror General al Republicii.Iar acum trebuie demis Procurorul General Augustin Lazar pentru toleranta de care a dat dovada de ai cere demisia sefei DNA.
25
22
felicitari domnului presedinte care a inteles ca legea trebuie respectata!
13
19
Codruta si Iohannis...
23
12
si asa a ratat neamtul shansa se a fi reales
19
14
f bine ,asteptam si legile justitiei astfel ca procurorii care au facut abuzuri sa fie judecati ptr faptele comise,ca si kovesi sa raspunda pentru incalcarea deciziilor CCR. Coalitia PSD ALDE poate ar fi mai bine sa inceapa procedura de suspendare a lui Johannis pentru nerespectatea deciziei CCR.La golanisme se raspunde tot cu golanisme l-am avut pe Bhase suspendat de doua ori asa ca un alt presedinte suspendat nu ar fi mare minune.Pupincuristii kovesieni si prezidentiali bocitoarele de serviciu la atac Inainte !!!citat Brandl
25
18
Se se duca dreaq!
19
18
stati linistiti pana vine trump in romania o sa fie ministrul justitiei americanii o sa l aresteze pe dragnea
19
12
Acum trebuie arestata, plimbata cu catusele la mana in vazul televiziunilor si cercetata in arest preventiv ptr abuz in serviciu, iar Iohanis trebuie deindata supendat ptr intarzierea deliberata si nejustificata a promulgarilor legilor justitiei!
31
32
La targoviste
26
18

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218