REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Klaus Iohannis a primit medalia Sf. Gheorghe în Germania

Klaus Iohannis a primit medalia Sf. Gheorghe în Germania

Replica API 6 februarie 2017 | 05:58 421

Președintele Klaus Iohannis a primit Medalia Sf. Gheorghe în cadrul unui eveniment organizat de Opera "Semper" din Dresda, "pentru angajamentul său politic continuu în favoarea proiectului european și a valorilor sale".

"Primesc această Medalie în numele întregii Românii și o dedic prieteniei româno-germane, pe care o prețuim foarte mult. Numele Medaliei care mi-a fost înmânată — Sfântul Gheorghe — poartă o simbolistică aparte. Pilda Sfântului Gheorghe trimite, în plan ideatic, la lupta pe care statele democratice o duc în contextul european și internațional actual complicat", se arată în mesajul transmis organizatorilor de către președinte.

Șeful statului a subliniat cu acest prilej, conform sursei citate, că Europa trebuie să arate lumii o față politică mai determinată și mai angajată în soluționarea problemelor cu care se confruntă, pentru apărarea fundamentelor proiectului european și ale democrațiilor liberale.

"Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să asumăm responsabilitatea acestei lupte. Datorăm acest efort predecesorilor noștri, care au pus bazele comunității pașnice, libere și prospere care este Europa de astăzi, dar și generațiilor următoare, care vor trăi în lumea de mâine. Europa înseamnă democrație, pluralism, toleranță, diversitate. Uniunea Europeană înseamnă libertate și responsabilitate! Toate acestea sunt atuuri, nu slăbiciuni. (...) Soluția ține de noi toți și constă în angajarea pe calea solidarității și a unității, în mod pragmatic și credibil", a adăugat Klaus Iohannis în mesajul său.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A fost o sluga buna. Cand toti cei din jurul nostru anuntau ca nu vor imigranti, el a zis ca noi primim oricati e nevoie, ca asa vrea baba Merkel. Cum sa-si supere stapanii? Europa inseamna prosperitate pentru unii, si sclavagism pentru altii. Bruxelles-ul momeste tarile mai sarace cu fonduri pe care nu le va da niciodata. Iar daca dau banii aia, lucarile sunt facute cu companii din tarile lor, si tot la ei se intorc banii. Chiar mai mult decat aud dat, pt ca e si cofinantarea. Sa ma pis pe UE. O constructie artificiala, nesustenabila, menita sa furnizeze bunastare pt FR si DE.
1
0
vreau guvernul meu, sant nazist tembel din aceasta cauza nu am acceptat pe d-na Sevil Shhaideh, asta inseamna un nazist advarat !
2
0
ESTI INFILTRAT DE MERKEL , UN TRADATOR DE TARA . CUM POATE FI UN SAS PRESEDINTELE ADEVARATILOR ROMANI ?
5
0
iohanus mama si uite asa te-ai mai spalat putin pe ochi,dupa atatea proteste,o excursie mica dar placuta ,cred c-ai luat-o si pe zuza para duda
5
0
Vei fi un presedinte urat de romani!
6
0
tinete tare ca a inceput sa strige lumea demisia azi 300 miine 3000000 si ai vazut cind vine nu ii mai poti opri.......
6
0
esti o marioneta inmana celor care sunt dusmanii romanilor si romaniei
6
0
Bravo lui ! Felicitari d-le presedinte !
1
11
Intaratai drace ca si mie imi place
6
3
distinctie din Germania ptr padurile din Romania are le vinde in Europa.
13
1
Sf. Gheorghe, cel care a luptat si rapus balaurul. psd , alde este balairul cu 7 capete.
4
11
Cand prietenii te prezentau in campania prezidentiala, credeam ca exagereaza. Daca ne scapi de comunisti, vei ramane in inimile nostre.
5
13
Toti liderii de state primesc felurite medalii si distinctii,ca mod protocolar de a intretine niste relatii. Cand unul mai putin scolit primeste ,,Doctor Honoris Causa'',nu inseamna ca in acelasi timp a si devenit mai destept,conform titlului. Poti pune pe un cacat eticheta de ciocolata elvetiana,tot cacat ramane,si asta apropos de functiile inalte ocuopate de impostori....
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367