REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Klaus Iohannis a promulgat Legea privind procedura insolvenţei persoanelor fizice

Klaus Iohannis a promulgat Legea privind procedura insolvenţei persoanelor fizice

Replica API 19 iunie 2015 | 00:14 199

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice, care prevede ca orice cetăţean aflat în incapacitate de plată a datoriilor, nu din vina sa, să îşi poată reeşalona datoriile pe o perioadă de cinci ani.

În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a adoptat, pe 20 mai, în unanimitate, proiectul Legii insolvenţei persoanelor fizice, care prevede ca orice cetăţean aflat în incapacitate de plată a datoriilor, nu din vina sa, să îşi poată reeşalona datoriile pe baza unui plan de redresare financiară pe o perioadă de cinci ani.

Toate grupurile parlamentare au susţinut acest proiect iniţiat de deputatul PSD Ana Birchall şi de alţi 153 de parlamentari.

Deputatul PSD Ana Birchal a spus atunci că este o "istorie legislativă", fiind prima dată când cetăţenii vor avea o lege a insolvenţei persoanei fizice.

"Proiectul are la bază studii din 12 state şi este rezultatul dezbaterilor purtate încă din martie 2014 cu toate instituţiile implicate. Legea va fi un ajutor real pentru românii de bună-credinţă sufocaţi de datorii", a mai spus Birchall.

Deputatul PSD Ciprian Nica a apreciat că este o iniţiativă "sută la sută a PSD", cu sprijinul Guvernului şi al instituţiilor.

Deputatul PNL Ioan Cupşa a spus, însă, că PNL votează acest proiect de lege pentrui că este "o iniţiativă eminamente liberală", care este pe rolul Parlamentului încă din 2010.

La rândul său, deputatul PNL Andreea Paul a arătat că tema insolvenţei persoanelor fizice a apărut pe fondul crizei francului elveţian şi la presiunile PNL.

"Tema a apărut pe fondul crizei fancului elveţian şi la presiunile Partidului Naţional Liberal. PNL va vota pentru această lege, dar să nu luăm din efortul Ministerului de Justiţie pentru a face practicabil acest proiect de lege. Presiunea pusă în dezbaterea parlamentară de PNL a contat mult şi a condus la adoptarea acestui proiect", a susţinut Andreea Paul.

Deputatul UDMR Mate Andras a spus că şi UDMR susţine această lege, pentru că este "utilă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218