REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Klaus Iohannis a RESPINS numirea Adinei Florea la DNA

Klaus Iohannis a RESPINS numirea Adinei Florea la DNA

Replica API 22 noiembrie 2018 | 00:14 405

Adina Florea, respinsă de președinte pentru că dosarul de numire nu respectă dispozițiile din statul judecătorilor și procurorilor. Astfel, Președintele României, Klaus Iohannis, a respins propunerea ministrului Justiției Tudorel Toader pentru șefia DNA, în persoana Adinei Florea, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesare pentru această funcție.

Adina Florea nu este singura respinsă de președinte.

Iată comunicatul transmis de Klaus Iohannis!

În luna octombrie a.c., ministrul justiției, domnul Tudorel Toader, a transmis Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, următoarele propuneri de numire a unor procurori în funcții de conducere:

- doamna Adina Florea, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție;

- doamna Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;

- doamna Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;

- doamna Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;

- doamna Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În conformitate cu dispozițiile art. 54 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare și, având în vedere considerentele Deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României respinge propunerile înaintate de către ministrul justiției, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile de legalitate necesar a fi întrunite, în mod obiectiv, de către procuror, pentru a fi numit într-o funcție de conducere, respectiv cea prevăzută de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) și (12) din Legea nr. 303/2004.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mariusica,oamenii au votat psd sa conduca tara bine. Nu au votat ca psd sa toace legile justitiei si s-o faca praf. Daca tu crezi ca alegatorii sunt beti sau mahmuri cand se duc la vot,esti prost! CA BETIVII SE COMPORTA PSD FIINDCA STRICA SI CE ERA CAT DE CAT BUN.Trebuia sa adauge imbunatatiri,sa vedem confiscari de averi praduite si nu de hoti eliberati.
3
0
Adina Florea ar fi fost lovitura finala data DNA-ului.Cinste Iohannis ! Scarba PSD !
7
2
Daca cineva de la PSD duce la Iohannis formula apei,si pe aia o contesta. In loc sa medieze contrazicerile intre partied,Iohannis baga nuiaua prin gard,ca un copil razgaiat si nitelus tembel. Asta nu e presedinte,ci un fel de sef de hoarda hastag rezist. Parca votam cu curul ,de tot avem fapturi din astea,, care ne fac de tot rahatul in lumea larga. Oameni buni,nu mai consumati alcool inainte de alegeri,ca uite ce belele avem! Matoi sau mahmuri,romanii isi aleg sfarsitul prin vot democratic.
2
10
Ioc sansa Rambo!!!
1
0
Iar se apuca ta-su de baut! El isi vedea fata prin DNA falfaind dosare.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614