REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Klaus Iohannis a semnat: îngrijire pe viață pentru animalele de serviciu

Klaus Iohannis a semnat: îngrijire pe viață pentru animalele de serviciu

Replica API 15 noiembrie 2019 | 10:50 362

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea prin care animalele de serviciu care au aparţinut instituţiilor şi structurilor publice din România vor avea dreptul la hrană şi îngrijire pe viaţă.

Animalelor respective li se va asigura dreptul la îngrijire pe viaţă, prin asigurarea accesului la servicii medicale regulate, respectiv hrănire, adăpostire şi posibilitatea de mişcare. De asemenea, vor avea asigurate spaţii de cazare la unitatea deţinătoare pe toată viaţa sau adăpost în alte locaţii aparţinând aceleiaşi instituţii sau autorităţi publice, până la cedarea lor cu titlu gratuit.

Cedarea cu titlu gratuit a animalelor de serviciu se va efectua cu prioritate către instructorii sau conducătorii lor. Pentru facilitarea procesului de oferire cu titlu gratuit a animalelor respective, instituţiile vor pune la dispoziţie, pe site-ul propriu, informaţiile necesare. Cedarea se va face pe baza unui proces-verbal de predare-primire între unitatea deţinătoare şi adoptor şi a unei declaraţii pe propria răspundere prin care adoptorul precizează că deţine mijloace financiare pentru a oferi condiţiile impuse de legislaţia privind protecţia animalelor. În situaţia în care animalele nu pot fi adoptate conform acestor prevederi, vor fi menţinute în adăposturile aparţinând instituţiilor şi autorităţilor publice deţinătoare.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cainii sunt mai loiali ca oamenii si merita respect. Cainii niciodata nu se inscriu in psd. Muie psd!!!
2
1
Foarte urat si foarte INuman. Javrele adpostite pe viata in loc sa fie asomate, iar oamenii lasati sa moara in mizerie pe strada!
0
5
Foarte frumos si uman.
4
2
respect domnule Presedinte
8
3
in sfarsit a semnat si el un lucru bun ca in rest este preocupat sa ramana EL SI KIM EL SI GUVERNUL LUI
6
3
Ma bucur ca domnul Iohannis respecta cainii.Respect pentru domnul presedinte!
8
1
Trebuia promulgata de mult aceasta lege,in sfarsit un lucru BUN.Sper sa dureze si sa fie aplicata aceasta lege,nu doar pe hartie....
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920