REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituţională privind concediul premierului Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituţională privind concediul premierului Viorica Dăncilă

Replica API 4 august 2018 | 02:28 350

Președintele Klaus Iohannis a sesizat vineri Curtea Constituţională privind soluționarea conflictului juridic de natură constituțională dintre Prim-ministrul României și Președintele României.

Preşedintele Iohannis invocă în sesizare faptul că premierul Viorica Dăncilă trebuia să-i aducă la cunoştinţă faptul că nu-şi poate exercita atribuţiile în perioada 6-13 august (perioada concediului anunţat) şi că preşedintele este cel care trebuia să desemneze un prim-ministru interimar pe această perioadă, conform articolului 107 din Constituţie.

"Rolul constituțional și specificul atribuțiilor prim-ministrului presupun ca acesta să își exercite atribuțiile permanent și neîntrerupt oriunde s-ar afla, inclusiv în vacanță. Însă, ori de câte ori acesta ar aprecia că se află într-o imposibilitate de a-și exercita atribuțiile, chiar și cu acest prilej, devin incidente prevederile constituționale referitoare la interimatul funcției de prim-ministru. Prin urmare, legiuitorul constituant nu a avut în vedere posibilitatea ca prim-ministrul să își delege atribuțiile, indiferent de motiv (lipsește din țară sau absentează din alt motiv, imposibilitatea este generată de o situație medicală sau personală, etc.)", se arată în sesizare.

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Wermorel s-a suparat ca i-a taiat banii Dancila ? Sa ii taie hotului de case tot bugetul si lui si slugilor sale care il pupa in cur toata ziua
1
0
In gura ta, europeanule
1
0
Conflictul nu este pe concediul lui tanti Veorica ci pe desemnare banditeasca ca interimar a jegului oltenesc de la Olt,Stanescu!
3
3
muie cu cacat la toti pesedeii si postacilor lor !
4
3
muie si bugetarilor mituiti de psd cu pensii si salarii speciale!!muie si celor care-i voteaza si sustin!!
6
3
Hotul de case iar prinde posturi straine. Poate in constitutia lu masa scrie ca la plecarea premierului in concediu el infractorul nostru este cel care numeste inlocuitorul. Premierul numeste inlocuitor cand pleaca hotul in lungile concedii ? Nu cred.
3
6
cei mai multi hoti in privinta salariilor la privati sun in ardeal pa cartea de munca ai salariul minim pa economie si in mana primesti 1000 de euro care accepta asa ceva sunt niste inconstienti statul pierde ei pierd la batranete sa se faca niste verificari si o sa imi dati dreptate.
2
2
mai labagiule , ma-ta cand nu are clienti , face sex cu tine si uite ce debitezi . Mai cretinule , l-a delegat numai pt anumite situatii , e diferenta intre ce a spus premierul si cacatul care il mananci tu de foame , intre pensii . Sa vii in fata prefecturii sa-ti dam la muie , noi venim multi , garantez .
5
6
Stati asa,ca inca nu i-a trecut nici unui consilier de-al ,,presului'' prin dovleac ,sa contabilizeze de cate ori merg la WC cei din coalitie,mai cu seama Dragnea si sa li se taie ore din salariu pentru asta. La cat de jos a ajuns Iohannis si bandele lui cu hastag,nu ar fi de mirare.
3
5
Javro tu cand pleci in vacante exotice cu penala de nevasta ta iti tine cineva locul ?.
6
4
castigul la bbugetar este la fel ca cel de la privat, diferenta e ca 80 la suta din privati platesc la negru si la gri si declara salarii muult mai mici, asa ca nu le mai purta grija bugetarilor
3
4
gaina fara creier , asta crede ca functia de premier e asa pe hartie cum io spus Daddy
9
3
Interesant ,patru zile inainte si tre dupa ,nu e proasta chiar asa cum crede lumea -PE 10 SE ADUNA DIASPORA - si probabil ceea ce le vom ura .......ii e teama de durere
9
3
acest cetatean trebuie dus la medic cit mai repede pina nu osa fie prea tirziu
6
2
doamne in ce hal am decazut cu acesti nespalati, agramati, puscariasi, inculpati, hoti, borfasi, excroci ,-- ajungi sa iti fie rusine ca locuiesti alaturi de asemenea specimene. O simpla intrebare, cat mai rezista acest puscarias draknea la butoanele tarii? DEMISIA PRESULUI TUDOREL AR SIMPLIFICA PROBLEMELE TOT DE EL CREEATE, SOTIA SI FIUL ACESTUIA SA REVINA LA POSTURILE SI SALARIILE ANTERIOARE PARASUTARII ACESTORA PE POSTURI EXAGERAT DE BINE PLATITE- BUGETARI- SA EXPLICE CUM ESTE CU SALARIUL BUGETARULUI CARE NU TREBUIE SA DEPASEASCA PE CEL DE LA PRIVAT
17
6
Sa-l desemneze prim-ministru pe ministrul economiei....Andrusca!!! Este cel mai potrivit...se aseamana cu Veorica...
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367