REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Klaus Iohannis: Am decretat stare de urgență pentru 30 de zile pe întreg teritoriul României

Klaus Iohannis: Am decretat stare de urgență pentru 30 de zile pe întreg teritoriul României

Replica API 17 martie 2020 | 00:00 739

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declaraţii de presă după instaurarea stării de urgenţă.

Klaus Iohannis

"Vom trece cu bine prin această grea încercare dacă vom lua măsuri severe. Începând de astăzi se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile. Pe perioade stării de urgență, dacă va fi nevoie se pot plafona preţurile la alimente, materiale sanitare sau la elemente de utilitate publică precum energie electrică, carburanți sau altele, în limita prețului mediu. Vreau să fie foarte clar: serviciile medicale pentru tratarea cazurilor de coronaviruis se acordă tuturor persoanelor aflate pe teritoriul României şi se suportă din bugetul Asigurărilor de Sănătate. Angajatorii şi angajaţii vor fi sprijiniţi prin derogări de la prevederile legale. Angajaţii şi familiilor acestora din sectoarele economice a căror activitate a fost suspendată vor beneficia de protecţie socială.

În sprijinul angajaţilor şi angajatorilor se introduce posibilitatea muncii la domiciliu sau în regim de telemuncă. Oamenii trebuie să ştie că nu mai e necesară la sediul instituţiilor pentru depuneri de cereri pentru acordarea prestaţiilor sociale, pot fi depuse pe cale electronică", a transmis Iohannis.

Acesta a transmis şi un mesaj medicilor şi personalului medical: "Au demonstrat profesionalism şi dedicare. Vă mulţumesc pentru eforturile făcute şi vă suntem recunoscători pentru munca depusă".

"Sunt hotărât să luăm cele mai drastice măsuri pentru protejarea vieţii cetăţenilor români. Respectaţi, dragi români, cu stricteţe, regulile, evitaţi orice deplasare,a veţi grijă de cei apropiaţi, de vârstnici şi de cei vulnerabili. Păstraţi distanţa socială", a mai spus preşedintele.

Printre măsurile adoptate în timpul stării de urgență se numără: suspendarea cursurilor în școli și sistem universitar și preuniversitar pe toată perioada stării de urgenţă. Pot fi plafonate prețurile la servicii, combustibil și medicamente

Decretul intră în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
doua comentarii de tpt kkt-ul
1
0
care ia maciucile in gura cu poseta sa iti trag flasneta.Mult mai mooie giulieta.
1
1
giulieta sa iti trag la nai
2
3
Foarte bine domnule presedinte.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367