REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Klaus Iohannis atrage atenţia asupra analfabetismului funcţional şi o ironează pe Viorica Dăncilă cu 20-20

Klaus Iohannis atrage atenţia asupra analfabetismului funcţional şi o ironează pe Viorica Dăncilă cu 20-20

Replica API 14 iunie 2018 | 23:53 373

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că România se confruntă cu o rată mare de analfabetism funcţional, atrăgând atenţia că trebuie susţinute programele deja funcţionale privind abandonul şcolar. El a ironizat-o pe Viorica Dăncilă, amintind de una din gafele ei.

"Sistemul educaţional trebuie să facă diferenţă reală în nivelul de cunoştinţe ale copilului. Şi în România un studiu din 2016 arată că ne confruntăm cu o rată de analfabetism funcţional de 42 de procente, care se reflectă şi în alte sfere ale politicii româneşti. (...) Nu e suficient să asigurăm accesul la educaţie. Trebuie să garantăm accesul la educaţie de calitate. La nivel naţional ne confruntăm cu o criză demografică amplificată, abandon şcolar şi o participare scăzută la învăţământul superior. Poate nu e cazul acum să ne concentrăm creditele pentru învăţământul superior şi să neglijăm alte proiecte deja demarate", a declarat Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

Preşedintele a ironizat-o pe Viorica Dăncilă cu 20-20.

"Continuăm să ne îndepărtăm de obiectivul Europa 2020, sau 20-20, cum se spune mai nou, în domeniul părăsirii şcolii timpurie, cu o cifră de optesprezece (sic!) la sută", a mai spus Iohannis.

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Analfabeta si cretina ! O reprezentanta meritata a PSD-ALDE ...
2
0
Rade ciob de oala sparta! Iohannis, care s-a declarat politruc, treba, asa zice el- sa mai citeasca de cateva ori motivatia, zice tot el, CCJ pentru a intelege ce treba sa faca. Concluzia? E un analfabet functional.
2
2
Prosti si inca multi. Dar prin grija guvernelor vor ramane in tara doar baietii destepti si jefuitorii. Restul este manele, nu-i asa ?
0
0
Ca sa constati deprecierea si dezastrul din Romania de dupa trei decenii de ,,democratie'' nu trebuie sa fi presedinte care consuma de la buget enorm pentru curul lui,pentru comfortul personal. Orice om vede asta si gratis. Un presedinte responsabil ar face tot ce e nevoie pentru echilibrul politic si dezvoltare economica a tarii lui. Repet,un presedinte responsabil,patriot,cu inteligenta si umanism peste medie,adica asa cum inca nu am avut. Probabil ca nici nu vom avea oameni de calitate in conducerea tarii,pentru ca habar nu avem ce vrem,ce alegem si de ce.
3
1
am uitat de parasuta de codruta care a facut copy pastela lucrarea de doctorat si atunci mi am muscat limba.Sper sa nu mi scoata codruta dosarele de la blat cu casele furate prin falsuri.
5
0
Sus psd sus draqnea . Ti ai dreaq de asistati sociali hoti si koorve
5
2
dute n pula mea la munca borfasule,nu mai sta pe net si manca cacat cu polonicul...asistatilor !.
3
6
Trebuie mers peste ciumatii rosii. De data asta cum vrea sobolanul Dragnea, pana la capat.
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614