REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Klaus Iohannis: Convoc CSAT miercuri pentru coronavirus. Fac apel la calm către cetățeni să se informeze corect

Klaus Iohannis: Convoc CSAT miercuri pentru coronavirus. Fac apel la calm către cetățeni să se informeze corect

Replica API 24 februarie 2020 | 00:00 198

Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca miercuri CSAT pentru măsuri legate de coronavirus.

„Azi avem două teme: coronavirus și procedurile din Parlamentul Europei” a anunțat președintele la începutul declarațiilor de presă de luni.

„Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile, în special în Italia. Situația generează multă îngrijorare. Vreau să fiu foarte clar: nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent” a spus președintele, potrivit digi24.ro.

Declarațiile președintelui vin după ce Curtea Constituțională a decis că există un conflict juridic de natură constituțională în ceea ce privește desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier.

În aceste condiţii, Klaus Iohannis trebuie să desemneze un nou candidat pentru funcţia de premier.

Decizia CCR nu îi interzice președintelui Iohannis să îl nominalizeze tot pe Ludovic Orban ca premier, ci îi impune să nominalizeze un premier care poate strânge o majoritate guvernamentală în Parlament.

Președinții celor două Camere ale Parlamentului au sesizat la CCR „exercitarea în mod discreţionar a atribuţiilor preşedintelui, astfel cum acestea sunt reglementate de Constituţie, de desemnare, în data de 6 februarie, a candidatului Ludovic Orban la funcţia de prim-ministru”.

În sesizare se arată că desemnarea lui Orban la funcţia de prim-ministru a fost făcută „cu încălcarea, în mod direct sau indirect principiilor sau dispoziţiilor constituţionale”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218