REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Klaus Iohannis, despre criza dezinfectanţilor: CSAT, pe 27 mai. Apar pagube din cauza corupţiei

Klaus Iohannis, despre criza dezinfectanţilor: CSAT, pe 27 mai. Apar pagube din cauza corupţiei

Replica API 20 mai 2016 | 00:19 213

Preşedintele Klaus Iohannis susţine declaraţii de presă la Palatul Cotroceni.

„Am prolmulgat aceste 4 legi, legea provind achizițiile sectoriale, şi legea privin contractele de achizitie publice. Este o lege care înlocuiește un articol mai vechi 3 si 4. Vechee reglementare a suferit nenumărate modificări în legătură cu acele și având un sistem de evaluar a achizițiilor, este o chestiune pe care o găsesc bună. Trebuie să apreciez faptul că Parlamentul a înteles pachetul de acte normative. Ceea ce este de o viteză notabilă. Un al doilea subiect este cel legat de sistemul de sănătate, s-a vazut ce pagube imense pot apărea din cauza nepăsării și coruptiei. După cu vă amintiți, am impus documente de sănătate și am impus sănătatea la chestiuni de siguranță națiională. Având în vedere aceasta am cerut convocarea unui CSAT si am cerut să vină nu doar cu prezentarea sitatiei ci și cu soluții, acum ca să nu ne așteptam la niște soluți“, a spus președintele, potrivit realitatea.

Despre doctorat si plagiate, președintele a spus: „Nu voi promulga această lege și o voi reatrimite în Parlament. Vreau să punem capăt fenomenului de plagiat, vreau ca performanța să primeze. O să solicit Parlamentului o reexaminare“, a mai spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat, joi, că SRI şi-a făcut datoria în ceea ce priveşte informarea factorilor de decizie în problema dezinfectanţilor, dar anumiţi demnitari nu au citit cu atenţie aceste informări sau le-au ignorat bună-ştiinţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218