REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Klaus Iohannis, despre isteria Coronavirus: Nu există motive de panică

Klaus Iohannis, despre isteria Coronavirus: Nu există motive de panică

Replica API 26 februarie 2020 | 15:31 213

De la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a tras un semnal de alarmă și a anunțat cetățenii că nu există motive de panică. Până în acest moment, a spus președintele, nu s-a confirmat niciun caz de coronavirus în România. De altfe, Iohannis a participat șla ședința CSAT, în acdrul căreia s-a dispus o serie de măsuri pentru prevenirea infecției cu coronavirus.

”Până la acest moment nu avem niciun caz confirmat de infecție în România. Am primit rezultatele din Gorj și sunt negative. Dar, nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat, ne confruntăm cu o urgență medicală globală. Statele sunt vulnerabile în fața acestui virus. Din analiza făcută în cadrul ședinței CSAT s-a constatat că instituțiile responsabile au luat la timp măsurile pentru a preveni contaminarea. Le-am cerut membrilor CSAT să rămână la același nivel. Sunt necesare eforturi concentrate în continuare pentru asigurarea măsurilor preventive, în cazul eventualelor cazuri de infecție pe teritoriul României”, a spus Iohannis.

”Este nevoie de un efort comun și unitar, de implicarea riguroasă și fără abateri a instituțiilor pentru luarea măsurilor de prevenție în vederea asigurării protecției cetățenilor. Am hotărât să fie suplimentate măsurile de control pentru identificarea potențialilor bolnavi la punctele de frontieră terestră, maritimă, fluvială și aeriană. Min Săn va asigura pers medical necesar în aceste puncte de trecere, cu specialiști DSP, inclusiv prin detasare din alte județe, în eventualitatea confirmării unor cazuri de coronavirus. E esențială protecția personalului medical care intră în contact cu cei infectați. În cadrul CSAT am decis alocarea resurselor financiare pentru achiziția echipamentelor de protecție, izolete cu presiune negative și medicamente”, a mai anunțat președintele, care a punctat că urmează să fie implementată linia dedicată apelanților ce solicită informații privind infecția cu coronavirus. ”Am încredere că toate instituțiile statului și sistemul medical au capacitatea de a gestiona această situație. Nu există motive de panică. Am observat că abordarea mass media a fost alarmistă, fapt ce generează o stare de anxietate în rândul populației. Informați oamenii corect și constant, de o manieră echilibrată și fără excese și încercări de a transforma aceste informări în ceva senzațional”, a conchis Iohannis.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate se linistesc acum cu totii in frunte cu Mirela Pascal de la Replica pe care o "Excita" un film vechi si banal ca sexul cu sotul ca altfel nu imi explic de ce sa creezi panica in ziarul Replica?haha BRAVO HERR PRESIDENT! MANDRIA ROMANIEI! SA I FACETI STATUIE ,noroc cu el de va baga TRUMP in seama si mai e o sansa la democratie altfel Erdogan si Putin va PAPA,la Washington mai deschide usa cine?Barna pe barna?sau Ciolos levitand?Sau il aveti pe Ciolacu cu Ponta?
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218