REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Klaus Iohannis, despre noi restricții: ”Nu putem constrânge oamenii să se vaccineze”

Klaus Iohannis, despre noi restricții: ”Nu putem constrânge oamenii să se vaccineze”

Replica API 5 august 2021 | 23:56 952

Pandemia nu poate fi învinsă prin discriminare, ci prin vaccinare, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis, întrebat despre eventuale noi restricții pentru românii care nu s-au vaccinat.

Întrebat de jurnaliști dacă susține introducerea unor noi restricții pentru nevaccinați, Iohannis a spus că este foarte important ca specialiștii să lucreze la conștientizare.

”Nu putem să îi constrângem pe oameni să facă anumite lucruri pe care nu vor să le facă pentru că nu le înțeleg. Așa este și cu vaccinarea. Trebuie să aprofundăm, să îmbunătățim campania de vaccinare. Pandemia nu s-a terminat.

De asta, de fiecare dată când fac declarații spun românilor să se vaccineze. Este foarte foarte important ca să prevenim un nou val, ca să prevenim răspândirea acestui virus.

Însă interdicții neexplicate, în această etapă, după părerea mea, nu ne duc foarte departe și chiar dacă este posibil să se introducă anumite restricții pentru persoane nevaccinate în locurile neesențiale, restaurante, cinematografe și așa mai departe, asta nu rezolvă problema. Rezolvă doar probleme punctuale”, a spus Iohannis, conform antena3.ro

Președintele a spus pandemia se rezolvă prin vaccinarea în masă

Iohannis a mai spus că România este deja în al doilea an de pandemie și nu va accepta „măsuri care duc la discriminări”.

”Nu putem să învingem pandemia prin discriminare. Noi putem să învingem pandemia prin vaccinare. Este destul de simplu de spus, este mai complicat de realizat, însă, repet: vaccinul este disponibil la liber de câteva luni de zile deja și oamenii trebuie să înțeleagă că noi am ajuns aici în faza în care avem puține cazuri și datorită vaccinării și dacă vrem să rămână așa, atunci vor trebui mult mai mulți români să meargă să se vaccineze”, a mai spus președintele.

În situație contrară, spune președintele, este evident că vom avea valul patru, așa cum a apărut deja în țările din vestul Europei, un val care „se întinde între cei nevaccinați”.

Iohannis a precizat că și persoanele vaccinate pot face boala, însă nu cu simptome grele și sunt foarte rare cazurile în care care persoanele vaccinate ajung la spital.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
NU sunt te s t e care sa dovedeasca acest virus,nici nu au fost ,CDC,FDA au confirmat ca nu a functionat nici P C R si nici mas ca.V-a zis bine DeSantis din Florida,sa vorbiti de C ovise cand rezolvati problema de la granita pe unde intra zilnic,netestati si v irusati.Avem nevoie de un DeSantis si la Constanta sa zica NU cand trebuie!
2
0
Bai cata ipocrizie , pai cu bani aruncati cine plateste ? Aerafat ? Catu, d-na Ioana Muhaiala , Voiculescu ori d-nu profesore , Are balta peste, doar am imprumutat tara pe zeci de ani, asa gandesc incultii !
2
1
Plavane iar nu ai inteles nimic...
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218