REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Klaus Iohannis, despre numirea Adinei Florea la DNA: Este nevoie la conducere de o persoană independentă

Klaus Iohannis, despre numirea Adinei Florea la DNA: Este nevoie la conducere de o persoană independentă

Replica API 19 octombrie 2018 | 00:32 358

Klaus Iohannis a vorbit, la Bruxelles, despre propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia DNA. Iohannis a spus că va studia foarte bine documentele înaintate pentru nominalizare. ”Îmi doresc o luptă anticorupție serioasă. Pentru asta, DNA are nevoie la conducere de o persoană independentă. Avem un aviz negativ de la CSM care conține câteva lucruri care ne dau de gândit. Chestiunea mă preocupă și o voi studia la întarcea în țară. Am solicitat departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri. Nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas înapoi în lupta anticrorupție din România. Nu cunosc persoana. (n.red propunerea lui Toader pentru conducerea DNA, Adina Florea). Voi studia documentele înaintate pentru nominalizare, după care vorbim acasă mai multe”, a spus președintele.

Klaus Iohannis a vorbit și despre modificările aduse Legilor Justiției. ”Această ordonanță este foarte îngrijorătoare. Am solicitat Parlamentului o evaluare a ordonanței. N-au făcut-o. S-au introdus peste noapte noi condiții pentru procurori, chestiuni care n-au fost discutate în Parlament. Lumea se așteaptă ca legiferarea să se facă transparent, după mai multe dezbateri. Sunt solicitări la Avocatul Poporului pentru sesizarea Curții Constituționale. Voi aștepta evoluțiile și vom intra mai mult în detaliu”, a mai precizat Iohannis.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da! Este un punct de vedere corect, prezentatat de d-ul presedinte Klaus Iohannis.
2
0
Adina florea a furat pamant in jud tulcea cu primari ex primar topolog a furat teren pt euliene
4
0
Bafta Adinuta! Poate ma chemi si pe mine acolo.
1
0
Asa au primit ordin de la Stroie sa scrie.. Slugile doar executa..
4
1
replica de ce nu intelegeti sau nu vreti sau nu aveti voie sa fiti cu coloana vertebrala ptr ca refuz sa cred ca nu vedeti purul adevar?
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614