REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Klaus Iohannis, despre preşedinţia română a Consiliului UE: Mulţi se aşteptau să fim mediocri

Klaus Iohannis, despre preşedinţia română a Consiliului UE: Mulţi se aşteptau să fim mediocri

Replica API 22 iunie 2019 | 04:39 473

Sursă: presidency.ro

Președinția română a Consiliului Uniunii Europene a fost lăudată de Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene și de Donald Tusk, președintele Consiliului European, după încheierea unei ședințe a Consiliului European, ce a avut loc la Sibiu. Întrebat de „moștenirea” președinției române, președintele Klaus Iohannis a declarat că „echipa română a reușit ceva neașteptat”.

În conferința de presă de la finalul ședinței Consiliului European, întrebat de „moștenirea” președinției române, Tusk a spus că echipa română a „făcut o muncă excelentă și a avut o metodă eficientă de lucru”. „Impresia cu care am rămas de la Sibiu, pe stradă m-am întâlnit cu mii de adevăraţi europeni, am vizitat şi expoziţia minunată de tablouri de la muzeu. Sentimentul meu a fost că poţi atinge esenţa Europei la Sibiu, datorită acestei emoţii pozitive, datorită ospitalităţii e mai important decât procedurile, decât legislaţia noastră. Voi ţine minte această zi europeană de la Sibiu, unul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa mea politică”, a mai spus Tusk.

"Pentru că reprezint preşedinţia română, cred că aţi observat ideile pe care le-am cuprins în expunerea mea. Nu cred că e bine să vorbim de o moştenire, nu poţi crea o moştenire în şase luni. Dar cred că poţi face o treabă bună, voi încheia într-un mod neaşteptat. Puţini au avut aşteptări mari când am început preşedinţia, mulţi se aşteptau să fim mediocri, dar eu am luat foarte în serios laudele preşedinţilor Tusk şi Juncker. Preşedinţia română a încheiat 90 de dosare ceea ce arată nu numai intensitatea şi cantitatea muncii noastre ci şi calitatea, pentru că suntem buni parteneri, negociatori şi instituţii cu standarde ridicate, iar echipa română a reuşit ceva neaşteptat, de aceea am spus că preşedinţia română a fost surprinzătoare pentru că a avut rezultate mult mai bune decât se aşteptau toţi. Dacă putem să spunem că asta e o moştenire, că România se descurcă mai bine decât arată imaginea ei, atunci vorbim de o moștenire bună", a spus preşedintele Klaus Iohannis

Nu este prima oară când Tusk vorbește în termeni elogioși despre România. La finalul summitului de la Sibiu, dar și la ceremonia de preluare a președinției române a Consiliului Uniunii Europene, liderul european a vorbit în limba română. „România are puterea de a fascina și de a încânta”, spune atunci Donald Tusk.

Sursa: digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca PSD indrazneste ACUM sa dea OUG pentru a-i cadorisi si pe primari, viceprimari, presedinti de CJ, cu PENSII SPECIALE atunci NOI toti trebuie sa dam ACUM cu ei de pamant! Iesim in strada, facem greve, GREVA GENERALA pentru ca asta inseamna FURT din banul public! Asta vrea sa faca PSD sa FURE din Bugetul tarii si sa bage-n buzunarele clientelei politice banii nostrii ai TUTUROR. NU SUNTEM DE ACORD si VOM RIPOSTA!!! NU VA JUCATI CU FOCUL!
2
0
la sfarsit de mandat in mod politicos cei care conduc europa de 50 de ani spun ca noii veniti s au descurcat bine . in europa adevarata la ora 8.00 ti se spune ca esti cel mai buna si la ora 14.oo aceasi zi esti concediat . sa nu ne mai stresam cu presedentia UE .......
1
3
Treaba e ca Iohannis inca nu stie ca eticheta de mediocru o are pe frunte. El se crede ce nu este . Precis Vali Vijelie ar fi mai bun in locul lui.Daca mergi pe strada si iei la intamplare un snop de oameni ,sigur gasesti oriunde in tara asta,pe orice strada oameni mai capabili decat Iohannis sa ocupe scaunul prezidential.Da,ar fi prost dar nu mai prost decat cu asta care-si uraste poporul .
1
3
Cu 6 CASE mediocru?
1
4
aloo pesedeii !!! Sa-mi lingeti cacatul moale !!! Cu limba !!! Toti, da sa nu va-nghesuiti !!!
4
1
Iohannis regreta nespus ca niste sefi din ,,Ioropa'' lauda realizarile guvernului de penali ,de pesedisti prosti si incompetenti. El singur competentul a dat cu mucii in ceai afirmand ca Romania nu e pregatita pentru treaba buna. Si-a apparat cu putere tortionarii si securistii,si-a injurat tara care l-a pus din eroare presedinte,crezand ca e mai bun ca chiorul de dinainte. Mai vrea un mandate de excursionist si sictireala impotriva romanilor care nu sunt de acord cu el,cu sfintia sa, cum precis se crede? Flit! Sef de gasca la derbedeii aia de la hastag da,e bun.
1
4
Pai tot tu faceai mare tam tam ca nu suntem pregatiti, ca suntem nu stiu cum, si acum vii si te lauzi cu realizarile alyora de parca le-ai fi facut tu. Ce prost am fost cand te-am votat. Acum regret. Mincinos ordinar
5
4
Executivul era compus din Guvernul lui Johannis eram mai jos decat niste mediocrii ordinari. Amintiti va doar de Ciolos, Prim ministru, Pruna, Ministrul Justitiei si asa mai departe. Nu sunt PSD ist insa, Veorica le a dat clasa.
4
4
Esti prost de puti cu securitatea ta cu tot. Cati jegosi din gasca ta nici macar nu au avut dosare ... si au furat in liniste cam tot ce se putea.
4
1
NOI VREM SA IL PUNEM PE ACEST TRANTOR INCA 5 ANI PRESEDINTE.O PANARAMA CARE FACE JOCURILE U.E SI A SERVICIILOR SECRETE.LA ACEST BORFAS DOSARELE SE EVAPORA PRECUM IN S.F.
11
5
muie vanzator de copii Iohannis , poponarilor nu scrieti nimic de fetita Sorina? asa rable sunteti ? Muie replica muie la toata lumea din guvern si muie la toate televiziunile ziiarele care nu scriu despre fetita Sorina, in curand va ajunge in US si acolo va ramane fara un rinichi
9
5
In fata evidentei, pana si acest Gica-contra recunoaste ca nu suntem ultimii din Europa. Dar acum 6 luni ce zicea? Are omul asta doua vorbe la un loc, mai poate fi el creditat de cetateanul de rand? Intreb...
16
6
multi viteji se arata. Asa e cand iti arogi niste merite pe care de fapt nu le ai. Capeti curaj cand unii netezi pe emisfere iti voteaza referendumul fara text inteligibil si fara aplicare. IQ de vierme inelat.
12
5
nu spunea gica contra de la cotroceni ca nu o sa ne descurcam ce mai spune acum cand sa dovedit ca am facut treaba buna nu merita sa mai ia un mandat de presedinte sa se duca dupa dragnea ca si el a furat 6 case sa fie justitie pentru toti
17
5
Se putea si mai bine daca presedintele si co nu faceau atat circ de doi bani.
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614