REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Klaus Iohannis, după numirea procurorilor, fără avizul CSM: Avizul CSM mi s-a părut SUPERFICIAL

Klaus Iohannis, după numirea procurorilor, fără avizul CSM: Avizul CSM mi s-a părut SUPERFICIAL

Replica API 20 februarie 2020 | 00:00 166

Președintele Klaus Iohannis a precizat că a luat decizia de a numi procurorul șef al DNA, procurorul șef al Parchetului General și procurorul șef al DIICOT, în ciuda faptului că doi dintre aceștia aveau aviz negativ de la CSM, asta pentru că ”avizul CSM mi s-a părut ușor superficial”.

”Astăzi, îninte să plec spre Bruxelles, am semnat decretele pentru procurori. Trei candidați care mi-au fost propuși de ministrul Justiției, după un proces de selecție care a fost foarte bine organizat, foarte bine făcut, iar numărul mare de candidați ne arată că a fost o competiție reală și deschisă. După ce propunerile domnului ministru au fost concretizate, acestea au fost trimise la CSM, acolo unde au existat păreri diferite. Avizul CSM mi s-a părut destul de superficial. Am considerat corecte numirile făcute de ministrul Predoiu și de aceea i-am numit.

Trebuie menționat faptul că la marile parchete se încheiase interimatul. Pe de altă parte, nominalizările făcute de domnul ministru Predoiu mi s-au părut foarte bune și mă bucur foarte mult că i-am nominalizat în funcție. Vă rog să citiți avizele venite de la CSM și o să înțelegeți imediat (de ce sunt superficiale n.r.).”, a spus Klaus Iohannis, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
superficial esti tu , nu cunosti constitutia
0
0
Avem fix ce meritam!
0
0
Guvernul lui, procurorii lui.
3
0
nu este normal si nici constitutional ca presedintele sa isi dea cu parerea si sa catalogheze activitatea CSM. este neinteles dorinta continua a politicului de a subordona justitia, naravul psd este continuat de astialalti. Aceasta guvernare stearpa jubileaza ca si-a numit sefi la parchete, le doresc ca semnaturile acestora din urma sa se afle pe trimiterile lor in judecata pentru fapte penale trecute sau viitoare.
3
0
Vai de tarisoara noastra Romania !
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108