REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Klaus Iohannis: 'E nevoie rapid de măsuri concrete pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar'

Klaus Iohannis: 'E nevoie rapid de măsuri concrete pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar'

Replica API 18 aprilie 2018 | 12:01 285

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele de decorare a unor a unor instituții medicale. Astfel, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, în semn de apreciere a întregii activități de asistență medicală, precum și pentru rezultatele obținute în perfecționarea actului medical, Președintele României a conferit:

- Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor Spitalului Județean de Urgență, municipiul Miercurea Ciuc, și Spitalului Clinic nr. 1 Căi Ferate Witting, municipiul București;

- Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofițer Spitalului Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”, municipiul București, și Spitalului Clinic de Pediatrie, municipiul Sibiu;

- Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Spitalului Militar de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, municipiul București, Centrului Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii „Dr. Nicolae Robănescu”, municipiul București, și Spitalului Județean de Urgență, municipiul Vaslui.

”Pentru noi, românii, 2018 este un moment de mare însemnătate, în care celebrăm trecutul şi vorbim despre viitor, despre viziune, despre cum va arăta România peste 100 de ani. Tocmai de aceea, Centenarul Marii Uniri reprezintă cel mai potrivit prilej pentru a acorda Ordinul «Meritul Sanitar» spitalelor care împlinesc un număr semnificativ de ani de la înființare, ani în care s-au remarcat prin rezultatele obținute în perfecționarea actului medical. Mă bucur că această recunoaștere are loc în perioada în care marcăm și Ziua Mondială a Sănătății.

Când evocăm trecutul, ne gândim la medici de excepţie, care au făcut cunoscut numele țării noastre peste hotare, la promotori ai unor specialități medicale precum urologia sau chirurgia plastică şi reconstructivă, la spitale care le poartă numele în semn de profundă considerație şi recunoaștere a meritelor lor.

Ne referim, totodată, la spitale care, în pofida greutăților cu care se confruntă sistemul de sănătate din România, au reușit de-a lungul deceniilor de existență și reușesc și în continuare, prin devotamentul şi efortul cadrelor medicale şi echipelor de management, să ofere servicii de calitate tuturor românilor.

Când vorbim despre viitor, vorbim despre tineri medici, cărora le revine datoria de a duce mai departe numele predecesorilor lor și reputația spitalelor în care s-au format, dar şi despre proiectele şi obiectivele pe care ni le-am asumat în plan extern.

Viitorul înseamnă acces universal la actul medical și un nou concept bazat pe prevenție, medicină personalizată, inovare și sustenabilitate.

Pentru atingerea acestor obiective, este nevoie rapid de măsuri concrete pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar românesc.

În același timp, modelele de bune practici trebuie recunoscute și valorificate. Cu medici de excepţie, cu echipe de management animate de determinare și abnegație, precum cele din care faceți parte și dumneavoastră, vom avea spitale în care să pășim cu încredere!”, a afirmat Klaus Iohannis.

Sursa: Știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt obosir doresc sa plec in concediu for ever
0
0
dar solutiile cine sa le dea noi? sa le dati voi ca deaia v-am ales
2
0
cumva ai probleme cu justitia?te cauta dnaul?
0
1
Mananca lumea cacat. In sistemul sanitar e totul perfect, adica nu sunt niciun fel de probleme. La fel ca si in justitie, nu?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108