REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Klaus Iohannis face declaraţii de presă la ora 18. Preşedintele ar putea anunţa decizia privind cererea de revocare a şefei DNA

Klaus Iohannis face declaraţii de presă la ora 18. Preşedintele ar putea anunţa decizia privind cererea de revocare a şefei DNA

Replica API 16 aprilie 2018 | 00:00 158

Preşedintele Klaus Iohannis face declaraţii de presă la ora 18, la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia prezidenţială. Şeful statului este aşteptat să anunţe decizia luată după ce ministrului Justiţei, Tudorel Toader, a cerut revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Klaus Iohannis a declarat, la sfârşitul lunii martie, la Bruxelles, că decizia privind propunerea de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, o va lua după Paşti şi că o va explica printr-o declaraţie publică. Preşedintele a spus că va ţine cont de argumentele şi documentele prezentate şi de o parte, şi de cealaltă.

”Nu am avut o discuţie, nici nu cred că este neapărat nevoie să am o discuţie personală pe această chestiune fiindcă solicitarea de revocare a fost făcută de ministrul Justiţiei, iar documentele sunt anexate la cererea de revocare, la avizul CSM şi cred că trebuie să lucrăm de data aceasta pe baza documentelor care ne sunt puse la dispoziţie", a declarat Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut în data de 22 februarie, în urma prezentării raportului privind managementul la DNA, declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, solicitarea fiind transmisă către CSM şi preşedintelui României.

"Pentru aceste fapte şi acte (n.r.: existente în raportul privind activitatea managerială a şefului DNA), de netolerat într-un stat de drept, în temeiul articolului 54, coroborat cu art 51 din legea 303/2004, cer declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului şef DNA. Prezentul raport va fi transmis secţiei de procurori a CSM şi către preşedintele României pentru a analiza şi decide în raport cu competenţele instituţionale pe care fiecare le are", a declarat Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jos alde psd
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218