REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Klaus Iohannis, în faţa unei decizii cruciale: 'Suntem în stare să negociem interesul nostru într-un mod corespunzător'

Klaus Iohannis, în faţa unei decizii cruciale: 'Suntem în stare să negociem interesul nostru într-un mod corespunzător'

Replica API 10 aprilie 2019 | 00:00 254

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercuri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European pe tema procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană. La sosirea la Consiliul European, Iohannis a vorbit despre scenariile luate în calcul pentru Brexit, conform stiripesurse.ro.

"Cred că până la urmă se va accepta o prelungire (pentru obţinerea unui acord în privinţa condiţiilor ieşirii Marii Britanii din UE, n.r.). Încă sunt discuții și asta va fi tranșat în plen, dacă această prelungire va fi mai degrabă scurtă sau mai degrabă lungă. Cu siguranță se vor purta discuții și pe garanții. Avem nevoie de câteva lucruri foarte clare din partea Marii Britanii.

În această etapă nu prevăd efecte de vreun fel special, atâta timp cât ne aflăm în perioada de prelungiri. Am speranța că vom avea un acord în final și lucrurile vor fi foarte bine prevăzute. Chiar și în cazul unui Brexit fără acord, suntem în stare să negociem interesul nostru, în special al românilor din Marea Britanie, într-un mod corespunzător.

Pe 9 mai se va întâmpla ce era planificat (la summitul UE de la Sibiu, n.r.). Vom discuta despre viitorul UE, cu sau fără prietenii noștri din Marea Britanie. Cu siguranță, într-o formă sau altă, Marea Britanie va face parte din viitorul nostru", a declarat preşedintele Iohannis.

Şefii de stat şi de guvern vor discuta în format UE27 ultimele evoluţii în acest dosar, precum şi solicitarea transmisă de premierul britanic Theresa May, prin scrisoarea din 5 aprilie, privind amânarea retragerii Regatului Unit din Uniune.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369