REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Klaus Iohannis, întâlnire cu vicepreședintele SUA, Mike Pence

Klaus Iohannis, întâlnire cu vicepreședintele SUA, Mike Pence

Replica API 16 februarie 2019 | 00:00 249

Klaus Iohannis, Mike Pence

Preşedintele Klaus Iohannis are sâmbătă, în marja Conferinţei de Securitate de la Munchen, o întâlnire bilaterală cu vicepreşedintele american Mike Pence.

Klaus Iohannis a mai avut sâmbătă întâlniri bilaterale cu preşedintele American Jewish Committee, David Harris, şi cu liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber.

De asemenea, Klaus Iohannis a avut o întâlnire și cu președintele American Jewish Comittee, David Harris.

Întrevederile au avut loc în contextul în care președintele Iohannis a participat, sâmbătă, la cea de-a 55-a conferință pentru Securitate de la Munchen, unde a deschis seria de dezbateri, în calitate de reprezentant al Președinției române a Consiliului UE, alături de cancelarul german Angela Merkel și președintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah Elsisi, stat care deține în prezent Președinția Uniunii Africane.

În cadrul dezbaterilor de la Munchen, șeful statului a afirmat că răspunsul său la provocările de securitate și apărare de la nivel internațional este coeziune, în cel mai larg sens al ei. Acesta a vorbit că este prioritară coeziunea pentru România, ca Președinție a Consiliului UE și toate statele membre trebuie să aibă o abordare unitară asupra securității și apărării și să pledeze pentru eliminarea diviziunilor.

Incluziunea, flexibilitatea și echilibrul geografic ar trebui să rămână principiile noastre călăuzitoare, a precizat președintele Iohannis. În acest sens, el a amintit de PESCO.

Președintele României a mai spus că trebuie să avem un răspuns cât mai rapid din partea Marii Britanii, pentru că 29 martie este data limită pentru Brexit, iar „ceasul ticăie”.

Nu în ultimul rând, Iohannis a adus în discuție și situația complicată de securitate în regiunea Mării Negre, precizând este nevoie de o abordare unitară a Flancului Estic, îndemnându-i pe aliați să trateze lucrurile într-o manieră serioasă și unitară.

Şeful statului român a participat, în calitate de invitat de onoare, la cea de a 55-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la Munchen.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Priviti si va minunati la postaci precum partenerul strategic. Saracii de ei. Prea multa antena prea mult rtv. E hemoragie. Cand citesc cu cine se intalneste iohanis printre postaci e jale. Suferiti cu decenta sclavilor. Mictioneaza iohanis pe partidul vostru condus de un infractor dovedit. Moooe pesedeeeeu. Sa mictionam pe toti pesedestii
0
3
Va felicit d-le presedinte! Aveti o tinuta de inalta clasa, ne reprezentati cu cinste si demnitate, in calitate de invitat de omoare, la cea de a 55 editie a Conferintei de Securitate de la Munchen. Multumim!
1
3
Voi stiti ca acest penal a furat cateva case?
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102