REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Klaus Iohannis, la lansarea proiectului 'România Educată': 'E unul strategic, nu e programul meu electoral'

Klaus Iohannis, la lansarea proiectului 'România Educată': 'E unul strategic, nu e programul meu electoral'

Replica API 6 decembrie 2018 | 01:49 365

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis lansează, la Palatul Cotroceni, în dezbatere publică rezultatele proiectului "România Educată". Iohannis a încercat să răspundă la întrebarea ce reprezintă ”România Educată” și a spus că e un proiect strategic al țării și că nu e programul său electoral pentru al doilea mandat prezidențial.

”România Educată e un proiect strategic, vrea să ajute la conceperea unui sistem educațional pentru România secolului XX!. Să ajute politicienii să vină cu politici educaționale bune, pe dascăli să predea bine, să fie mulțumiți și părinții, și angajatorii, să ajute directorul de școală să știe cum să gestioneze pentru a avea rezultate bune. Nu e așa de simplu de a găsi acest răspuns. E un proiect care vrea să creioneze bazele sistemului educațional din România pentru viitor.

România Educată nu e un proiect de lege, nu e un rețetar, nu e programul meu electoral, ci e România noastră, a tuturor, pentru generațiile care vor veni. Pentru asta am lucrat până acum aproximativ 2 ani. Avem un proiect bun, l-am putea numi draft, pe care îl punem în dezbatere. Nu e o poveste care sună frumos la televizor, apoi plecăm acasă, ci ce facem noi cu România.”, a declarat Klaus Iohannis.

Programul "România Educată", lansat miercuri la Cotroceni de președintele Klaus Iohannis, propune măsuri până în anul 2030, precum o rata de promovare de cel puțin 80% a testării de la finalul educației gimnaziale și 75% cea de promovare a examenului de bacalaureat din totalul colectivității.

Totodată, programul vizează ca, până în anul 2030, cel puțin 30% dintre copiii de 0-3 ani să fie incluși în educația ante-preșcolară, iar cel puțin 95% dintre copiii de 3-5 ani să fie incluși în educația preșcolară, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă. Proiectul are ca țință, până în 2030, clasarea în primele 30 de state de pe mapamond, în cadrul testelor PISA și organizarea de politici țintite spre reducerea numărului de instituții de învățământ cu rate de promovare mai mici de 50%.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie introdus inca de la varsta 3 trei ani a copii;or CUVINTELE RESPECT,BUN simy ,IGIENA DEZVOLTATE IN DETALIU si daca se poate intai sa le EDUCATI intaio PARINTIi ,in SPECIAL MUIERILE de VAPORENI care au un DOVLEAC GOL si CUMPARA ORICE CU BANII DAR MAI PUTIN BUN SIMT SI RESPECT
0
0
Uitati-va cine a ajuns sa conduca acum RO si noi stam ca prostii si ne uitam la ei in loc sa-i luam cu parul sa se ascunda singuri in puscarie de furia poporului! Toate corvetele lu DRACnea fac stiptiss in parlamentul RO si toti borfasii stransi ciorchine in jurul lui fac LEGI doar pentru HOTI. Mai avem si un IMN..si nu ne DETEPTAM DE LOC! Tot adormiti suntem si-i lasam pe toti golanii sa ne scuipe-n obraz! Ne uitam cum ne fura banii din Buget, cum ii impart HOTII intre ei si...TACEM. Pana cand!
6
1
uite postacul EUROPEANU a reaparut ,tot la sintagma muie cu cacat ai ramas?Astia care va fac punctajul nimic nou ?Cand multiindosariatul asta de profesoras are un IQ modest, de ce sa ceri unora ca voi care il tot pupa in cur pe aici,dovezi de inteligenta?
1
5
multa, foarte multa muie cu mult cacat postacilor pesedei !!! Muie dragnea, muie pesede !!!
6
3
cu un asa presedinte! Sistemul educational e la pamant pentru ca prostii se manipuileaza mai usor , iar presedintele GHINION nu are niciun interes sa ajute sistemul de educatie din tara asta. Decat, poate, sa mai ajute pe unii sa-si ia cateva case, de preferat sub 6, ca doar el isi poate lua atat din meditatii!
3
6
si vreo 5 ani dupa.Apoi,sub atenta supraveghere a tov.Iliescu&compania adica fsn-pdsr-psd s-a ales praful.Bomba atomica insa o da actualul guvern,mai rau si alcatuit din cei mai imbecili si rau-intentionati politicieni din istoria moderna a Romaniei.E foarte greu de revenit stiut fiind ca saracia merge la brat cu lipsa de educatie.Pentru ca daca n-ai bani nu poti trimite copilul fara haine,rechizite,micul pachetel.Cine zice ca nu-i asa,haleste rahat ca tov.liviu.Greu de resuscitat Romania.Muie liviu!Muie comunistilor de dupa 89!
7
5
Neamtule de unde educatie vino la tara sa vezi saracie.
5
9
nu te mai agita Iohanica mama ca nu te mai voteaza nimeni. Viziteaza ce mai ai de vizitat ca nu se stie cand mai ai ocazia.
9
9
cu atentie alocutiunea lui Iohannis, dar am fost foarte dezamagit. Chiar nimic despre meditatii? Cum asa, cata vreme asta e o reteta de succes?
8
9
mama la ce nivel lucreaza profesorasul asta de duzina auzi,strategie o fi un Sun Tzu al Romaniei educate Ha,ha ha simbolul lenii si comoditatii si participantii la program Badita pampers ,aia umflata Sandy batausul de bunici ,rector o fi ala cu placuta suedeza licheaua aia de Liiceanu hastagii din Victoriei aia cu bile de rulmenti,bucati de caldaram ,incendiatorii Bine bai eu nu vreau sa fiu educat de unul ca tine!
9
9

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614