REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Klaus Iohannis lansează atacul final: „Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii, mi se pare incallificabil şi inadmisibil“

Klaus Iohannis lansează atacul final: „Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii, mi se pare incallificabil şi inadmisibil“

Replica API 25 august 2018 | 01:34 416

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Sibiu, unde participă la o şedinţă a PNL, că este "inadmisibil şi incalificabil" că "Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii" în Piaţa Victoriei, dar că nu vrea să se pronunţe până când nu vor exista "concluzii mai amănunţite" din partea anchetatorilor.

Întrebat dacă a primit un raport privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, Iohannis a spus că a primit un raport de la cei din Administraţia Prezidenţială care se ocupă de securitatea naţională , iar "concluziile, partea mai neplăcută", trebuie să le prezinte procurorii militari, el arătând că le aşteaptă cu foarte mult interes.

"Aștept cu mult interes de la procurorii militari. Au fost multe evenimente negative. Faptul că Guvernul PSD a gazat şi a bătut românii mi se pare incallificabil şi inadmisibil. Dar nu vreau să mă pronunţ până nu avem concluzii mai amănunţite ale procurorilor", a mai spus Iohannis, care participă vineri seară la o şedinţă informală a PNL la Sibiu.

Numărul plângerilor depuse în dosarul violenţelor din 10 august din Piaţa Victoriei a ajuns la 705, a anunţat vineri Parchetul General. De asemenea, instituţia precizează că a fost dispusă realizarea unei expertize fizico-chimice asupra substanţelor cu efect iritant-lacrimogen existente în muniţia şi în recipientele ridicate de la sediul Jandarmeriei.

"În urma activităţilor desfăşurate până astăzi, 24 august 2018, în cauza aflată pe rolul Secţiei parchetelor militare având ca obiect cercetarea incidentelor violente petrecute cu ocazia manifestaţiei din Piaţa Victoriei din Bucureşti, numărul plângerilor penale înregistrate a ajuns la 705. Totodată, în cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize fizico-chimice asupra substanţelor cu efect iritant – lacrimogen existente în muniţia şi în recipientele ridicate de la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, de către experţi din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice", a anunţat vineri Parchetul General.

Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost preluat de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru ca cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din Piaţa Victoriei.

Cei care acuză modul în care s-a desfăşurat mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei şi intervenţia în forţă a jandarmilor pentru restabilirea ordinii trebuie să accepte că acestea au fost determinate de acţiunile violente ale unora dintre protestatari, a susţinut ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. Ea a prezentat duminică, într-o declaraţie de presă, cronologia protestului din 10 august, când au avut loc incidente violente între protestatari şi forţele de ordine, în urma cărora sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, şi a atras atenţia că protestatarii paşnici au avut de suferit inclusiv din cauza faptului că au fost „reticenţi” în a se delimita de manifestanţii violenţi.

Carmen Dan a prezentat duminică date din raportul privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei, din care rezultă că au fost deschise 21 de dosare penale, trei cu autor necunoscut, fiind identificate cinci cazuri de abuzuri împotriva unor persoane care nu erau vioente. Ministrul a cerut scuze tuturor celor care au avut de suferit în urma evenimentelor.

Marţi, Carmen Dan a spus în comisia de apărare din Parlament, unde a fost audiată privind violenţele din 10 august, că ancheta internă a Jandarmeriei Române a descoperit şase cazuri în care 10 jandarmi ar putea fi autori ai unor fapte de natură penală la mitingul din Piaţa Victoriei.

sursa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toata clasa politica din Romania este datoare fata de acest popor! De la revolutie si pana acum politicienii romani nu au facut decat sa fure sis a traga pe dreapta peentru ei si familiile lor! PSD pe primul loc. La mare, mare departare se-nsiruie PNL, ALDE, UNPR..samd.
1
0
mie-mi place ca sunteti multi. Pentru ca asa am si eu treaba. Sa va umplu muianele cu cacat. Ca frigiderele le aveti deja. Deci pentru postacii pesedei multa muie cu cacat. Mamele voastre curve au destul ca le-a mai dat omoratul dragnea cate 10 lei la salariu. Si ramane cum am stabilit : muie dragnea,muie pesede !!!
2
3
Sa tot fie o suta de mii de sustinatori ai lui Iohannis. Cu atatea voturi din partea unora care doar injura ca salbaticii si in rest se umlplu de balele prostului,Iohannis se duce clar la fund. Nu mai pupa el excursii platite de stat si scaun de presedinte. Degeaba se screm usereii,peneleii,baseii,cioloseii. Doar zgomot. Sa vedeti ce or sa si-o ia la vot.Lumea nu va vota derbedei violenti,interlopi si javre securiste.
1
5
Vreau sa traiesc ziua cand in Romania se va pedepsi PULANGISMUL. Nu de asta intra semianalfabeti in jandarmerie? Ca sa dea pulane. Dar femeile cred ca intra ca sa primeasca pulane cand sunt delegate pe litoral. Sa se faca un studiu: cate cazuri de avort se inregistreaza in randul poamelor din miltiei, jandarmerie, serivicii la finele fiecarui sezon estival.
3
3
MUEEE Iohanis!
5
3
dorim puscarie indelungata hitlerului de teleorman si astuia de sub mine sa-i dam la muie toti inclusiv ''europeanu''ca sa dea si el o muie pe ziua de azi.
3
4
@18:11, cum un pigmeu ca tine imi ajunge pana la mijloc ,oricat de prost ai fi ,stii ce ai de facut ,treci la supt si ia-ti timp mai mult, ca vin si ceilalti pe care ii amintesti in postarea ta ! Gurita mare , sosim!
5
2
Pupincuristul pulii mele tactu hotul de case stie ce vocabular folosesti ? Mancami-ai pula de handicapat drogat, ai fost facut din laba de boschetul de tactu, cu curva de mata futuva in gura de cacati, asistati sociali, viermi ai societatii, trantori ordinari.
6
2
in cur si-n pula,ca pe iepurasi la gura,pe mine si pe ''europeanu''si pe toti cei care nu suportam olteanul hotz si mincinos.muie psd,muie mishu.
2
8
@europeanu ,esti produsul perfect al programului prezidential Romania educata, prost ,incult,fara bun-simt fara mama ,fara tata,dar fanatic, toti iti spun ca esti prost si mitocan dar tu nu si nu.Esti ori prost ori iti place sa sugi .... ca in bancul cu ursul si vanatorul.ca la cata mwie ai primit pe aici te-ar fi saturat pe viata !
9
2
Ia sa va mai dau eu niste muie cu cacatul mamelor voastre curvoaie pe centura . Da,voua postacilor pesedei in frunte cu mishu,dan,dihorul si restul ! Futu-va-n gura de vanduti ! Voi ati vrea sa accept hotii la putere ? Muie dragnea,muie pesede !
5
10
Pe scaunul presedintelui sta un dulap cu cap de pluta marca Iohannis. El,dulapul se exprima ca atare,lemnos si fara suflet,cu aschii mucegaite si scrasnete ca de cosciug din filmele vechi cu vampiri . Vorbeste tampenii dar fiind presedinte,lumea se uita la el. Daca ramanea nevotat,la aceleasi cuvinte ar fi fost scuipat in ochi,dar acum nu se poate ca iei amenda si poate-ti trimite si interlopul sa te bata cand vii seara acasa,sa para ca un jaf dar sa stii totusi de ce Dace era cioban,Iohannis starnea lupii sa haleasca oile si impusca cainii,apoi dadea vina pe sateni.Mare belea Iohannis asta.
9
5
Tu si europeanul trebuia sa fiti gazati , baga-mi-as pula in gura voastra de hitleristi . Sa taci in mortii ma-tii ca nu ati avut autorizatie , de la inceput trebuiau gaze si tunuri cu apa . Golanii doreau sa dea foc , cine plateste distrugerile , ma-ta , din prostitutie ?
8
6
bai dulapule, de gazat au gazat altii in istorie II STII ?In locul tau nici nu as deschide gura pe tema asta.Invata dracului limba romana intre a gaza si a folosi gaze lacrimogene este o diferenta de la cer la pamant Poate inteleg si alte glugi de coceni de pe aici care este treaba cu GAZAREA !Inteleg ca mancati cacwat ca asta va este meseria dar nu fiti chiar asa de prostalai !
11
5
cel mai prost,tampit si nepotrivit sef de stat!
12
6
Pai si cu ce pula mea voiai sa ii astepte, cu flori?
12
8
Iti transmit ca esti ultima gaina din piata obor...decat sa te aleaga pe tind romanii mai bine lua o maimuta de la zooo.dute n pula mea de hot de case si copii
14
10
fiind sfatuit de cineva-ca nu-l duce mintea chiar asa el fiind de fapt un imbecil de la tzara-a divizat foarte eficient poporul roman in 2 clase sociale.bugetarii de lux,finantati din bugetul Romaniei versus cei din privat care sustin jigodiile mentionate mai sus.mai are dragnea o categorie asistatii social fraudulosi.Noi impotriva astor clase favorizate luptam cu voturile noastre.cine crede ca mini-hitlerul dragnea e slabit se inseala,el are votul celor pe care-i mituieste din banii tarii.Va fi extrem,extrem de greu sa scapam de acest animal DAR NU IMPOSIBIL.votul conteaza!
7
12
Du-te nazistule tradator de tara si lasa romanii in pace ca oricum nu ai treaba cu ei
18
8
Pai asta e programul psd de guvernare.Gaze,apa si pulane ptr romani. Putin a lipsit sa traga jandarmerita paralizata,asa s-o ajute viata,cu arma de foc in multime la ordinul unui cagulat in alb.Programul psd de guvernare mai cuprinde ascunderea numerelor de identificare de pe castile jandarmilor si furtul telefoanelor cu care s-au inregistrat bataile celor nevinovati la proteste.
19
16
este inadmisibila abordarea ciumei rosii si a jandarmeriei legata de mitingul din 10 august- inadmisibil sa ocupi toate televiziunile cu acea jandarmerita care, dupa spitalizare, aiesit tunata- purtatoare de silicoane-- a se vedea invatatoarea grevista care . pe parcursul mandatului de parlamentar a cumparat o licenta si semneaza'' jurist'', despre ce vorbim, iar jandarmerita era bine mersi, fara probe vizibile ale bataii- am vazut fotografia. Acum, colac peste pupaza, nesimtirea acestora depaseste orice limita a bunului simt- s-ar putea sa nu se plateasca pensiile si salariile ptr ca sedinta
17
17

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614