REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Klaus Iohannis: Revenirea economiei în V este o realitate

Klaus Iohannis: Revenirea economiei în V este o realitate

Replica API 20 noiembrie 2020 | 00:20 1537

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, referitor la creșterea deficitului bugetar la 9,1% din PIB, că economia își revine, însă finanțele publice sunt afectate de măsurile luate de Guvern pentru a sprijni economia, precizează Digi24.

„Revenirea în V este o realiatea, este demonstrată de toate statisticile și este un lucru extrem de îmbucurător.

Economia și-a revenit, dar noi nu vrem să ștrangulăm acestă revenire, vrem să încurajăm economia să crească mai mult și mai repede. Pentru acest obiectiv au fost amânate anumite plăți care trebuiau făcute la bugetul de stat și au fost construite programe de sprijin pentru diferite sectoare.

În condițiile revenirii economiei noi, totuși, am permis firmelor să nu își plătească acum, repede, toate dările. Deci banii la buget nu s-au încasat, pe de altă parte e evident că aceste programe de sprijin se fac cu bani care se cheltuie tot de la buget. Deci, economia își revine, dar finanțele publice au rămas puțin în urmă.

Și pentru a onora toate plățile este nevoie de bani și această nevoie de bani a crescut un pic deficitul, dar sunt bani bine investiți.”, a comentat președintele creșterea deficitului bugetar, conform Digi24.

Ministrul Finanțelor a anunțat miercuri creșterea deficitului bugetar la 9,1% din PIB, după ce estimările din luna august prevedeau un deficit de 8,6% din PIB. Astfel, deficitul se majorează cu 5 miliarde de lei față de rectificarea trecută și ajunge la 91 de miliarde de lei. Scăderea economică va fi de 4,2%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta nu citeste rezultatele statistice date de sefii lui de la UE? suntem in rahat, dar el minte ca suntem bine....mare prostalau, dulapul asta svabesc
2
0
Economia e in V,asa cum arati semnul victorie cu degetul aratator si cel mijlociu dar se pare ca degetul aratator s-a indoit si cel mijlociu sta bine intins aratind altceva !Arata sa-l aia pe Catu marele economist
2
0
nu vezi ce privire are in v mai are putin si porneste motorul
3
0
V de la Vitel
5
0
o realitate ce nu cade bine pentru cei ce au guvernat atat de bine incat era sa ne scoata de pe harta europei
5
1
Dupa limbaj vezi nivelul de cultura...Bai dobitocilor pandemia a afectat tot globul... Nu mai sunteti la borcanul cu miere?????
3
5
Revenire in V de la Vise. O sa fie bine cand o sa vedem cat mai multi oameni ce trebuie in buzunarele noastre. Marea economie pe care o faceti voi puliticienii e bazata pe vorbe si furt
8
0
Nu ne lasi!?
7
1
Bai, dar tie nu-ti este rusine sa minti ca porcul. Toate institutiile financiare , fie din tara , fie din strainatate spun ca Romania are cea mai mare cadere economica , si tu cu nebunul ala de Catu mintiti cu nesimtire.
13
1
cred ca revenirea in V la putere din nou a psd-ului e o realitate bai boule,asta datorita tie ca esti plavan prost si peneleu-lui tau retard care nu e bun de nimik.sa va duce-ti draq si voi.
15
0
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108