REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Klaus Iohannis: Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei

Klaus Iohannis: Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei

Replica API 5 noiembrie 2020 | 00:00 1366

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că este nevoie de măsuri mai ferme pentru controlul pandemiei de COVID-19, subliniind că cele care au fost luate până în prezent nu mai sunt suficiente.

Klaus Iohannis

Sursa foto: presidency.ro

"Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit, am avut şi astăzi mulţi, prea mulţi care au decedat şi trebuie să fim foarte realişti: sunt necesare măsuri ferme, măsuri mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan naţional, precum: şcolile să treacă toate în online, angajaţii şi din public şi din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21,00, circulaţia pe timpul nopţii trebuie restricţionată, petrecerile şi cele publice şi cele private trebuie interzise, târgurile şi pieţele trebuie închise, portul măştii trebuie să devină obligatoriu peste tot în ţară, în toate locurile publice şi la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau în exterior, portul măştii trebuie generalizat şi trebuie să fie obligatoriu, iar firmele şi autorităţile trebuie obligatoriu să îşi decaleze programul de funcţionare astfel încât şi transportul public să funcţioneze cu o încărcare mult mai mică, permiţând în acest fel distanţarea suficientă între persoane", a spus şeful statului, în deschiderea şedinţei de Guvern pe care o prezidează.

El a spus că autorităţile doresc să controleze răspândirea pandemiei de COVID-19, dar în acelaşi timp vor să dea şanse medicilor să trateze cazurile grave în spitale.

"În acelaşi timp ne dorim să continue activităţile economice. Nu dorim să închidem economia românească, noi dorim să luăm măsuri prin care oamenii sunt protejaţi şi economia funcţionează în continuare şi da, vrem ca românii să îşi continue viaţa cât de mult se poate, apropiat de o viaţă normală, doar că nu suntem în condiţii normale, suntem în condiţii de pandemie şi nu putem să facem abstracţie de acest lucru", a subliniat Iohannis, scrie Agerpres.

România a înregistrat, joi, un număr record de infectări cu noul coronavirus.

9.714 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a 37.685 de teste la nivel naţional, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În ultimele 24 de ore, 121 de persoane au murit din cauza COVID-19, iar 1.014 pacienţi sunt internaţi în secţiile de Terapie Intensivă din ţară.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
..asa este...ca sa combatem pandemia,nu vom merge nici la vot...doar este pandemie???si o sa va votati intre voi...
6
0
Principala masura este amanarea alegerilor.La scoala si in multe alte locuri nu putem merge dar la alegeri da.Halal gandire!
2
0
O masura ferma este sa iti dam o MUIE.fmm de prost muist.
3
0
Lumea e baietilor destepti. Prostimea sa stea in pozitia ghiocelului si cand o fi la loc comanda, capul sus si hai la vot. Si uite asa o luam iar in bot.
5
0
Incet incet intram in era cuminteniei. A cazut si Trump. Deci lumea e a baietilor astora care conduc acum mai peste tot. Ppe si neoliberalii marxisti. Toate contagierile sunt motive. Numai unii au voie sa faca treaba. Restul la mila lor sau someri. Vin vremuri marxiste. Rude cu comunismul. Ordine, disciplina, liniste impusa cu politie si jandarmi cu amenzi si bataie. In timpul asta virusul e sef. Viata tata. Dupa ce ne vom face datoria sa votam cu PNL USR vom beneficia si mai bine de astea. Pesede e istorie, pesedeii nu stiu ca dispar, ei sunt tot incompetenti si nu se adapteaza. Noi votam.
4
0
Targurile si pietele se inchid. Boala nu se transmite la supermarket. Au intrat pe faras si agricultorii si micii producatori. Mere cu ceara, carne cu hormoni, legume stropite pentru tot poporul. Practic, doar cateva mari corporatii vor mai avea dreptul sa ne hraneasca. Burdusiti-va congelatoarele cu carne cat mai puteti, vorbiti cu taranii sa va aduca acasa, faceti-va provizii si relatii. Am revenit la dementa anilor 80 !
3
0
o so patim cu totii
6
0
Sa ne sugeti la pula dar nu uitati sa ne votati
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614