REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Klaus Iohannis va aborda tema Rusiei, la întâlnirea cu Donald Trump: România va cere mai mulți militari americani pe teritoriul său

Klaus Iohannis va aborda tema Rusiei, la întâlnirea cu Donald Trump: România va cere mai mulți militari americani pe teritoriul său

Replica API 13 august 2019 | 00:00 228

Klaus Iohannis, Donald Trump

Președintele Klaus Iohannis va discuta cu președintele SUA, Donald Trump, despre securitatea în zona Mării Negre și totodată despre disponibilitatea României de a găzdui mai mulți militari americani în România. În același timp, România este disponibilă să mai trimită efective militare în Afghanistan.

Securitatea Mării Negre este una dintre subiectele ce vor fi abordate în întâlnirea bilaterală dintre Klaus Iohannis și președintele american Donald Trump. Rusia are o prezență militară în Marea Neagră printr-o importantă bază în Crimeea.

Iohannis va exprima disponibilitatea României de a găzdui un număr mai mare de dispozitive militare ale NATO, prin brigada multinațională sau centrul de comandă care va fi stabilit în regiune.

De asemenea, președintele României va transmite președintelui Trump că România este disponibilă să trimită mai multe trupe în Afghanistan.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării a aprobat, la sfârșitul lunii trecute, forțele armate care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului, în anul 2020. Astfel, 3.385 de militari, civili și polițiști din Armată și MAI vor participa la misiuni.

La întâlnire, șeful statului român va reitera chestiuni importante precum parteneriatul strategic, alocarea a 2% din PIB pentru Apărare și relația economică în creștere dintre

Președintele Klaus Iohannis va efectua în perioada 19-20 august o vizită la Washington D.C., la invitația Președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump. Cei doi oficiali vor discuta despre întărirea Parteneriatului Strategic puternic și dinamic dintre România și Statele Unite ale Americii.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai decat sa vina americanii la noi iar ai nostri sa plece,nu e mai simplu sa plece ei direct acolo unde au interese?Scopul armatei este sa-si apere granitele din interior nu de pe teritorii straine!
0
0
Nu pot decat sa sper sa nu fie asa. America isi retrage trupele din zonele de razboi si Romania le suplimenteaza. Lumea a devenit total anapoda.
1
1
Si totusi Klaus este apreciat de americani. Trebuie sa pregateasca bina aceasta vizita.
3
1
Se intalnesc doi aiuriti la o susanea...
0
1
Americanii vor sa se apropie cat mai mult de rusi. Daca pun presiune pe ei, rusii vor creste cheltuielile militare in conditiile in care economia lor este in faliment. Se asteapta o prabusire a Rusiei fara atac direct. Klaus este invitat in SUA de ochii lumii.
4
1
haraso tovarasi adica militaurii americani sa vina sa taie frunza in romanica pe cand mercenarii nostri sa mearga sa-si verse matele prin praful afgaan solda platita din buget,ce are asa de catigat tara din moment ce rusii sunt peste marea neagra pe cand americanii sunt departe
6
2
Obliga tineretul puli mele sa nu se mai drogheze sa ii trimiti la armata.Armata obligatoriu minim.2 ani
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108