REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Kodak, la un pas de faliment

Kodak, la un pas de faliment

Replica API 6 ianuarie 2012 | 00:00 187

Eastman Kodak a început pregătirile pentru o posibilă plasare sub protecţia legii falimentului, chiar dacă va continua vânzarea de active pentru a obţine numerar, conform unor surse anonime, a anunţat joi publicaţia britanică 'Financial Times'.

Producătorul american de aparatură foto a început discuţiile cu băncile privind o nouă linie de credit pe care Kodak ar putea-o obţine, conform Capitolului 11 din legea falimentului care permite companiilor să continue activitatea în timp ce-şi reorganizează situaţia financiară, scrie Agerpres.

Miercuri, zvonurile că firma a început pregătirile pentru o posibilă plasare sub protecţia legii falimentului au dus la scăderea acţiunilor cu 28%. La închiderea bursei de la New York, preţul unei acţiuni Kodak era de 47 de cenţi, cu peste 90% mai mult decât nivelul din urmă cu un an.

Reprezentanţii Kodak au refuzat să comenteze informaţiile şi au publicat o declaraţie în care se arată că nu comentează zvonurile sau speculaţiile de pe piaţă.

În octombrie 2011, agenţiile de ştiri au anunţat că urmează un posibil faliment la Kodak, ceea ce a dus la un declin semnificativ al preţului acţiunilor. Kodak a emis atunci un comunicat în care preciza că a angajat firma de avocatură Jones Day, specializată în consultanţă pentru restructurarea afacerilor, dar că 'este hotărâtă să-şi îndeplinească integral toate obligaţiile şi că nu intenţionează să ceară protecţia legii falimentului'.

Semnele înrăutăţirii situaţiei Kodak au devenit mai vizibile în ultimele zile, prin plecarea a trei directori şi avertismentul bursei de la New York că ar putea delista acţiunile companiei, dacă preţul pe acţiune rămâne sub un dolar.

Kodak încearcă vânzarea a peste 1.000 de patente, pentru a face rost de banii necesari achitării creditelor. Compania discută şi cu băncile Citigroup şi JP Morgan Chase primirea unui împrumut care să-i permită continuarea activităţii, după plasarea sub protecţia legii falimentului, conform surselor anonime.

sursa: capital.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367