REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Kovesi: Acuzațiile ministrului Justiției sunt nereale și nedovedite

Kovesi: Acuzațiile ministrului Justiției sunt nereale și nedovedite

Replica API 28 februarie 2018 | 01:21 351

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a răspuns, ieri, celor 20 de „categorii de acte și fapte” în baza cărora ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a cerut revocarea.

La ședința secției de procurori a CSM, Kovesi a spus că acuzațiile din raportul lui Tudorel Toader sunt „nereale, nedovedite și netemeinice”.

Kovesi a mai arătat că, de când a preluat conducerea DNA, Direcţia a avut cele mai bune rezultate: „De la preluarea mandatului, DNA a înregistrat cele mai bune rezultate de la înfiinţarea instituţiei".

În ceea ce privește deciziile CCR invocate de Tudorel Toader, Kovesi a spus că au fost, într-un an 50 de sesizări admise de judecătorii constituționali împotriva unor instituții, dar în niciunul dintre cazuri nu s-a cerut demisia acelor șefi de instituții.

„Ministrul reproșează unui magistrat că nu a prevăzut că va urma o decizie de admitere a CCR”, a mai spus ea.

Kovesi a vorbit și despre comunicatul de presă al DNA privind OUG 13, despre care Toader spunea, în raportul său, că ar fi fost retras de pe site-ul direcției, cu motivarea că era vorba doar despre o opinie. Șefa DNA l-a contrazis: comunicatul nu a fost retras niciodată de pe site și poate fi accesat și acum.

Ea a amintit că acuzațiile de obstrucționare au fost respinse de Inspecția Judiciară și că ceea ce Toader a numit comportament „discreționar” a fost doar o evaluare subiectivă.

Toader o acuza pe Kovesi că s-a implicat în anchetele altor procurori. Șefa DNA a spus însă că această apreciere se face pe baza unor declarații apărute în spațiul public și a unor declarații din mai multe interviuri. Într-unul dintre interviuri, Kovesi spunea că „și-a asumat” un dosar.

„L-am asumat exercitându-mi atribuțiile – verific legalitatea soluțiilor emise de procurori”, a spus ea, scrie digi24.

Ea a vorbit și despre prioritizarea dosarelor – ministrul Toader o acuza că acestea sunt grăbite în funcție de calitatea inculpatului. Kovesi spune însă că singurul criteriu a fost vechimea dosarelor.

De altfel, una dintre acuzațiile aduse de Toader se referea la mai multe declarații făcute de Kovesi în diferite interviuri. Ministrul o acuza că a criticat decizii ale CCR. Ca și în conferința de presă de săptămâna trecută, Kovesi a spus că nu este vorba de criciti aduse CCR, ci o prezentare a efectelor deciziilor Curții.

„Pentru asta există dezbateri, pentru a discuta impactul unor decizii CCR sau impactul modificării unor dispoziții legale”, a spus Kovesi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
D-na Kovesi este o femeie desteapta , demna, serioasa si foarte bine pregatita profesional. Da, sperie infractorii, coruptii, hotii si mincinosii. Va felicit d-na! Va admir, va sustin!
1
0
sa-ti tremure chilotii.de ce oare DNA-u asta n-o ciocani si in poarta mea??poate pt.ca nu fur???ca ordinarii astia care jefuiesc zilnic Romania?sa vezi conspiratia naibii furi inseli falsifici acte si d.n.a vine sa te deranjeze d-le.Curat stat paralel.
3
1
femeia barbat, Kovesi, cum s-ar spune , o laba trista , o golanca, ce-i susura palinka in coltul gurii , deobicei pe la k2, acuma s-a inchis baru;.
5
6
Bai retardat mintal si rahat avortat tu vrei libertate si prosperitate pentru cei care isi bat joc de tara asta? Proasta gloaba a fatat ma-ta!
6
0
dar suna bine ...dan si elena ........
3
0
dan si elena , o curva si o laba trista ca voi sunteti nesemnificativi ! doi cacati ca voi fac rau justitiei , poate veti avea prilejul sa va bucurati de un denunt comandat , cretinilor !
3
7
Sunt unii care au negat ca ar fi existat vreodata lagarele de exterminare naziste,gulagul sovietic,morti in puscariile romanesti comuniste. Fenomenul negarii atrocitatilor in toate formele lor continua . Asadar,Kovesi se integreaza bine mozaicului de indivizi extrem de rai dar cu abilitati de a disimula raul. Oricum,mai degraba dai mana cu un interlop decat cu cineva ca Kovesi. De acord, pe nici unul nu e bine sa-i intalnesti in viata,dar totusi....
6
6
asta a distrus sute de cariere a oamenilor ajutata si de alti acum osa plateasca ca tortionar
7
6
felicitari doamna , ati reusit sa il puneti la punct pe ghiocelul, presul si sluga perfecta - rusine dle ministru, ma intreb cat mai rezistati deoarece, sunt convins, cariera de cadru didactic ati compromis-o suta la suta . La puscarie cu intreaga gasca de borfasi, oricum nu veti reusi sa subjugati o tara intreaga cu popor cu tot, voi nu sunteti destepti precum Erdogan, iar Romania nu este Turcia
9
6
Bravo "dan" !! Super ! Ai mare dreptate, ai pus punctul pe "i". Chiar, asa: ce abuzuri a comis d-na Kovesi, de ce vor sa o elimine de la conducerea DNA ? Da, le este frica inculpatilor de ea, se apropie termenele, le tremura chi....
8
7
Ma intreb ,ce abuzuri a comis Codruta? Daca este vorba de arestarea mistretului si mascariciului sau de dosarele furaciunii lui Dragnea,Sova,Hrebenciucii,Bica,Udrea,Ilan etc,atunci spor la treaba si sa-i vedem pe toti la bulau.
8
7
adanc pe dna Alba ca Zapada.Estr atat de curata si inocenta cat nu va inchipuit,dar are si lingaii ei.Liber la lins stimati tovarasi si preteni.
7
7
Bravo d-na procuror sef DNA, aveti argumente, va sustin ! Corect: acuzatiile ministrului Justitiei sunt nereale si nedovedite. Acest ministru joaca cum ii canta Dragnea si Tariceanu, din pacate. S-a facut de ras, este jalnic.
10
8
Jigodia asta si cu motivele adunate pe hartie, minte lumea in fata! Face pe victima, dar a comis cele mai mari abuzuri si incalcari ale Constitutiei. Despre prietenul ei Codlea, care manareau dosare, ce se mai aude?
10
8
Cand vad cata prostie exista si cat de creduli sunteti cei de la hastag rezist imi vina sa-mi vad de treaba, cu prosti nu te poti pune ca au mintea odihnita
11
11
Ministrul justitiei Prostanel Toader este o sluga nenorocita a viitorului decedat Liviu Dracnea.
12
13
de la Parchetul Constanta.O javra prezinta golaniile facute de procurorii din romania.Noi suntem o gasca de escroci si derbedei.Ptr unii le_am facut dosare de neam de neamul lor nu scapa de puscarie.
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218