REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Kovesi: Dacă ai o alergie, nu te mai duci la pușcărie dacă furi, pentru că ai o boală care nu se vindecă

Kovesi: Dacă ai o alergie, nu te mai duci la pușcărie dacă furi, pentru că ai o boală care nu se vindecă

Replica API 18 mai 2015 | 00:22 187

Procurorul şef al DNA, Laura Kovesi, s-a arătat nemulțumită duminică de proiectele de modificare a Codului penal din Parlament, opinând că anchetele din ultima perioadă de timp au produs "o oarecare panică în rândul clasei politice", lucru ce a dus la încercarea de a limita atribuţiile procurorilor. Kovesi a dat un exemplu cu privire la ceea ce s-ar mai pregăti din punct de vedere legislativ. Aceasta a spus că există o propunere legislativă privind executarea pedepselor în urma căreia a tras concluzia că "dacă ai o alergie, nu te mai duci la pușcărie dacă furi".

"Cred că e o încercare de a limita atribuțiile procurorilor, nu cred că în România s-a inventat măsura arestării preventive în 2015, nici cătușele nu au fost inventate acum. Cred că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice și acesta e motivul pentru care se încearcă limitarea atribuțiilor procurorilor. Am văzut câteva propuneri de modificări și extrem de largi. Să vă dau un exemplu: există o propunere potrivit căreia o persoană care suferă de o boală incurabilă poate să nu execute pedeapsa pe care o primește. Codul penal nu definește ce înseamnă boală incurabilă, doar dacă ne ducem la DEX sau apelăm la medici. Dacă luăm termenul general, e o boala care nu se vindecă. Dacă ai o alergie, nu te mai duci la pușcărie dacă furi, pentru că ai o boală care nu se vindecă. E una dintre modificările care se încearcă a fi introduse. Cred că un Cod trebuie să stabilească niște criterii generale. Ceea ce e mai important, măsura arestării preventive se dispune totdeauna de judecător. Judecătorii sunt imparțiali și independenți în România, orice solicitare a procurorilor e verificată de un judecător. O astfel de cenzură nu trebuie să existe din partea politicienilor, ci a judecătorilor", a spus Kovesi, într-un interviu difuzat de PRO TV. Șefa DNA s-a arătat sceptică cu privire la susținerea luptei anticorupție de către clasa politică.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218