REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Kovesi, interviu pentru The New York Times

Kovesi, interviu pentru The New York Times

Replica API 17 iunie 2018 | 22:30 238

Laura Codruţa Kovesi a acordat primul interviu după decizia CCR care îl obligă pe Iohannis să o demită. Nu pentru una dintre publicaţiile favorite din România, cu pentru prestigiosul ziar american The New York Times. Publicaţia acordă un spaţiu amplu celor mai importante evenimente din România din această perioadă: decizia CCR şi mitingul PSD, notează stiripesurse.ro.

După ce prezintă decizia CCR şi posibilele consecinţe ale acesteia, inclusiv o suspendare a preşedintelui în caz că nu o demite pe şefa DNA, publicaţia americană aminteşte că Laura Codruţa Kovesi rămâne momentan în funcţie, în aşteptarea deciziei preşedintelui.

"Dar într-un inteviu acordat chiar în sediul Direcţiei, aceeaşi clădire care a găzduit centrul de comandă al Armatei Române în Al Doilea Război Mondial, Kovesi în apără funcţie", scriu jurnaliştii americani.

"Este greu să schimbi mentalităţile. Ultimii cinci ani au însemnat enorm pentru România", a declarat şefa DNA.

"Stilul dur al doamnei Kovesi, maniera de a nu lua prizonieri i-au adus mulţi duşmani în sfera politică. Pe măsură ce presiunea asupra domnului Dragnea creştea, acesta a contraatacat tot mai agresiv", mai scriu autorii articolului

"Din cauza investigaţiilor noastre, din cauza condamnărilor, în ultimul an şi jumătate presiunea asupra instituţiei noastre a crescut cu siguranţă. Dacă independenţa procurorilor dispare - aşa cum pare că se întâmplă - slujba nu devine mai dificilă. Devine imposibilă", a mai declarat Kovesi.

Jurnaliştii americani continuă prezentând mitingul PSD ca pe un eşec, un eveniment la care au fost aduşi zeci de mii de oameni fără ca aceştia să ştie de ce.

Articolul din NY Times aminteşte de obsesia lui Dragnea pentru George Soros, comparându-l pe liderul PSD cu Donald Trump, mai scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articolul din NYT, cel mai mare ziar neoliberal din SUA, a fost clar platit cu verzisori foarte multi, banii contribuabililor romani. Daca exista vreo indoiala asupra modului in care a fost scris, sursele de informatii pentru reporteri au fost Laura Stefan, Cristi Danilet, Codruta Kovesi, Alina Gorghiu precum si o fata de 20 ani fara nume de familie specificat care aparent nu stia de ce a ajuns in Bucuresti la mitingul PSD. Convenabil, articolul nu are o sectiune de comentarii. Toate uscaturile din padure se dau drept copaci, dar vina apartine si celor care nu fac diferenta si ii sustin.
0
0
Foarte corect sa dea interviu americanilor atata timp cat pentru ei lucreaza ce treaba are ea cu romania
0
0
Esti patetica! Incearca sa ti curmi suferinta idioata dracului ce esti, pentru ca nu ai facut altceva, decat sa arunci cu rahat in imaginea tarii, ori de cate ori ai avut ocazia. Du te cu tot cu Monica Macovei si impuscati va, jigodii perverse ce sunteti!
2
0
Ce fata de vitica are specimenu asta de ..era sa zic femeie
3
2
Pana la urma trebuie sa io sugi si lui todiras ca te a pus pe faras.pana acum ia i supt o lui basse,coldea,ghita,etc.
8
1
Ca a numito sefa bna niste infractori ; UDREA,PONTA,GHITA,BASESCU,IOHANIS.
6
3
interviuri in The Guardian sau la nemtii de la DW care o critica? Cum dracu reusesc astia sa se laude unii pe ceilalti doar in organele lor de propaganda? Asta in NYT, americanii o lauda in Adevarul etc?
6
2
tie foame coaie nu ti-a dat blonda aia grasa pasarica? aia cu seatul rosu e atat de grasa ca o cara masa la masina... sa se plimbe pe tomis
3
2
Ca romanii nu merita nici un pirlit de interviu, nici parlamentu, nici... Guvernub tyrebuie arestat cac tradatori cu ordonata 13 etc
3
9
Daca articolul prinde in occident, Romania va trebui sa se imprieteneasca cu Rusia. Alta varianta...
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614