REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Kovesi, mărul discordiei în USL! - Vezi reacţia PNL Constanţa

Kovesi, mărul discordiei în USL! - Vezi reacţia PNL Constanţa

Replica API 2 aprilie 2013 | 00:00 199

Filiala Constanţa a Partidului Naţional Liberal rămâne fidelă ideii de depolitizare reală a justiţiei şi susţine că şefii parchetelor trebuie să fie persoane asupra cărora nu există nicio suspiciune de partizanat politic. În acest context, PNL Constanţa se opune propunerii şi numirii Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA.

"Considerăm că prim-ministrul are posibilitatea legală de a-şi asuma interimatul la Ministerul Justiţiei şi, în continuare, de a face propunerile de procurori, însă susţinem că acordul de coabitare între premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu nu poate merge mai departe, deoarece compromisurile nu sunt calea pentru atingerea dezideratelor USL.

În acest context, suntem de părere că trebuie luată distanţă faţă de pactul de coabitare instituţională semnat de Victor Ponta cu Traian Băsescu, cu atât mai mult cu cât ultimele ieşiri şi acţiuni publice ale preşedintelui dovedesc faptul că nu se poate realiza niciun fel de colaborare cu un asemenea personaj.

Pentru atingerea obiectivelor sale politice şi guvernamentale, USL nu are nevoie de nici un act de coabitare. USL se află la putere în urma celei mai legitime susţineri, anume votul popular covârşitor, dat de români nu numai pentru politicile propuse de Uniune, dar şi pentru înlăturarea din toate instituţiile, inclusiv din justiţie, a regimului Băsescu.

Argumentul că şi Comisia Europeană încurajează un astfel de pact de coabitare nu mai poate fi valid, având în vedere raportarea CE faţă de numirea procurorilor şefi. Dacă până acum, în mandatul Monei Pivniceru, au insistat pentru o procedură care a excedat legea, acum, când se aduce în discuţie numele Laurei Codruţa Kovesi, este suficientă negocierea între premier şi preşedinte, ceea ce, în sine, reprezintă tocmai încercarea de politizare a justiţiei.

Amintim faptul că Traian Băsescu a dovedit în ultimele săptămâni că face tot posibilul pentru a-şi menţine pârghiile de putere pe care şi le-a creat încălcându-şi atribuţiile constituţionale, un exemplu fiind numirea lui Daniel Morar la CCR, după ce a încercat, fără succes, să-l impună la Parchetul General", se arată într-un comunicat al PNL Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614