REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Kremlin: O retragere a trupelor ruse din regiunea transnistreană, cerută de Maia Sandu, ar duce la o 'destabilizare serioasă'

Kremlin: O retragere a trupelor ruse din regiunea transnistreană, cerută de Maia Sandu, ar duce la o 'destabilizare serioasă'

Replica API 1 decembrie 2020 | 00:00 1068

Kremlinul a respins luni apelurile preşedintei alese a Republicii Moldova, Maia Sandu, de retragere a trupelor ruse din regiunea separatistă transnistreană, susţinând că aceasta ar avea consecinţe destabilizatoare serioase, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Dmitri Peskov

Potrivit Radio Chişinău, Maia Sandu a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Chişinău, că nu există niciun acord semnat de Republica Moldova prin care să fie permisă staţionarea grupului operativ al forţelor ruse în regiunea transnistreană, precum şi a muniţiei militare.

Preşedintele ales a precizat ca poziţia oficială a Chişinăului este şi va fi în continuare că aceste trupe şi muniţia militare trebuie să fie retrase de pe teritoriul Republicii Moldova.

Cu referire la statutul pacificatorilor ruşi, Maia Sandu a reiterat poziţia exprimată şi anterior de Chişinău potrivit căreia misiunea de pacificare trebuie să fie transformată în una civilă, sub mandatul OSCE.

Conform Radio Chişinău, Maia Sandu a mai spus ca este necesară continuarea dialogului pentru reglementarea conflictului, dar s-a declarat împotriva 'întâlnirilor de dragul întâlnirilor'.

În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Rusia se aşteaptă de la autorităţile de la Chişinău să rămână constructive. 'Rusia îndeplineşte o funcţie foarte importantă (...) Şi, desigur, o modificare de statu-quo, care se bazează pe spiritul şi litera dreptului internaţional, ar putea conduce la o destabilizare serioasă', le-a declarat Peskov reporterilor la Moscova, citat de Reuters.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ucigasul putin pacificator ???
2
0
Daca Antonescu nu trada miscarea legionara si Iorga cu Carol dezvoltau Romania in loc sa fuga dupa celebritate acum se milogeau rusii sa ne retragem din Ucraina
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367