REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Kremlinul acuză SUA de escaladarea tensiunilor prin trimiterea de bombardiere strategice în apropierea graniţei Rusiei

Kremlinul acuză SUA de escaladarea tensiunilor prin trimiterea de bombardiere strategice în apropierea graniţei Rusiei

Replica API 22 martie 2019 | 00:00 387

Kremlinul a declarat joi că zborurile efectuate de bombardierele strategice B-52 deasupra apelor neutre ale Mării Baltice de lângă graniţele Rusiei generează tensiuni în regiune, potrivit Reuters şi TASS.

Ministerul rus al Apărării a afirmat mai devreme joi că a ridicat miercuri de la sol două avioane de luptă Su-27 pentru a intercepta un bombardier american B-52 după ce acesta s-ar fi apropiat de graniţele ruse.

Transferul de către SUA a şase bombardiere strategice B-52 în Europa generează o tensiune suplimentară în zonă, susţine Kremlinul, citat de agenţia de presă TASS.

'În general, mă voi limita doar la a spune că, desigur, astfel de acţiuni ale Statelor Unite nu duc la consolidarea unei atmosfere de securitate şi stabilitate în regiunea care se învecinează direct cu graniţele Rusiei. Dimpotrivă, ele creează tensiuni suplimentare', a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov într-o conferinţă de presă la Moscova.

'Ne exprimăm regretul faţă de astfel de acţiuni ale Washingtonului', a reiterat în faţa presei Peskov, adăugând că, 'din punct de vedere militar-tactic', trimiterea bombardierelor americane în Europa poate fi comentată doar de armata rusă.

În acest context, TASS aminteşte că postul de televiziune american CNN a informat miercuri despre transferul în Europa a şase bombardiere strategice B-52 ale forţelor aeriene ale SUA, de la o bază din statul Louisiana, pentru 'integrarea în teatrul de acţiuni şi participare la exerciţii aeriene' împreună cu aliaţii şi partenerii din NATO. CNN a caracterizat acest transfer ca pe un semnal trimis Rusiei cu ocazia împlinirii a cinci ani de la anexarea peninsulei (ucrainene) Crimeea, notează agenţia de presă rusă.

Potrivit CNN, grupul de bombardiere B-52 Stratofortress, capabile să transporte încărcătură nucleară, au aterizat la baza aeriană britanică din Fairford (Anglia) săptămâna trecută.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
americuta le-a trimis ca exponate de muzeu si vor stationa imediat langa avionul lui traian vuia
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920