REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

La Băneasa, administraţia locală toacă miliarde de lei pe copii xerox şi internet

La Băneasa, administraţia locală toacă miliarde de lei pe copii xerox şi internet

Replica API 24 februarie 2015 | 10:38 367

Eterna şi fascinanta Românie

Eterna şi fascinanta Românie

Eleonor Blăgan

Primarul liberal de la Băneasa, Ion Marin, care nu s-a mai prezentat la muncă din luna septembrie a anului trecut, refuzând să recunoască legitimitatea consiliului local și pierzând ulterior în instanţă, a revenit, oarecum, la gânduri mai bune. Veştile îmbucurătoare pentru primar au venit de la Guvernul Ponta, care a alocat sume astronomice pentru oraşul din judeţul Constanţa, care arată ca după bombardament. Ion Marin a convocat şedinţă de consiliu local pentru joi, 26 februarie a.c., pentru a adopta proiectul de hotărâre privind bugetul de venituri şi cheltuieli al oraşului, pentru 2015. Suma totală pe care o are Băneasa la dispoziție în acest an este de 11.400.000 lei, adică trei milioane de euro.

Pe ce se vor duce aceşti bani de care Băneasa n-a beneficiat în istoria sa? Nicidecum pe infrastructură sau alte urgenţe. Pentru Ion Marin, lucrurile sunt clare: un miliard lei vechi pentru xerox, tot atâta pentru internet şi 3,5 miliarde pentru stadion! Pentru toate acestea, primarul trebuie să scape de consilierul care i-a „mâncat ficaţii” în ultimele luni, social-democratul Eleonor Blăgan, pentru care a „rezervat” o excludere, în primul punct pe ordinea de zi.

„Primul punct pe ordinea de zi: să mă excludă pe mine, motivând excluderea mea din UNPR. Nu contează că acum sunt la PSD, cu acte în regulă, nu contează nimic. A pierdut procesul cu consiliul local şi joi face şedinţă. Vrea să mă dea pe mine afară! Ca să nu mai putem să-i mai facem nimic. Iar începe circul, iar se blochează... Numai nenorociri. (...) Eu sunt ghimpele din coastele conducătorilor şi mafioţilor locali. (...) Îi trebuie bani pentru campania electorală. Noi ne-am tot certat şi ne certăm până vine campania următoare, ăsta-i adevărul, ce să mai... ?!”, ne-a spus Blăgan.

Credeţi că v-aţi convins cu politica de râsu’ - plânsul de la Băneasa? „Distracţia” abia acum începe. În consiliul local Băneasa sunt 15 consilieri. 7 consilieri ai puterii sunt, de fapt, în opoziţie, iar ceilalţi 7 au reuşit să îl „racoleze” pe Osman Ayduan, din partea UDTTMR. Acesta va înclina balanţa pentru adoptarea de joi a bugetului local al oraşului Băneasa.

„Noi am primit o sumă foarte mare de la bugetul de stat, pentru reîntregirea bugetelor locale, cea mai mare sumă din judeţ, vreo 34 miliarde lei (vechi – n.r.) şi, dacă vedeţi ce buget bagă... Şi l-a racolat şi pe cel de la UDTTMR (Osman Ayduan – n.r.), a băgat bugetul, care este numai cu furăciuni: schimbă tabla de acoperiş la biserică cu două miliarde şi jumătate. Face un loc de joacă cu trei miliarde jumate şi mai bagă trei miliarde jumate în stadion ş.a.m.d. E dezastru, dom’le, noi n-avem un trotuar şi el bagă miliarde în stadion! (...) Localitate unde n-ai tu unde să mergi pe stradă de mizerie... Vrem şi noi un ban investit în infrastructură, un trotuar pe care să meargă copilul la şcoală. Noi avem câteva sute de metri de trotuar în centru! Şi noi facem stadioane de miliarde. Iluminat public, la fel, de băgat miliarde şi noi n-avem iluminat public la Băneasa şi n-am avut niciodată. (...) Avem internet de două feluri, bugetul e defalcat pe două capitole: telefonie fixă şi internet şi, separat, conexiune internet. 50.000 lei cu 50.000 lei, 100.000. Un miliard lei vechi pentru internet! Nici dacă aveam conexiune prin satelit nu aveam costurile astea. Avem hârtie de xeroxat la Băneasa, pentru 2015, tot de un miliard”, ne-a spus un alt consilier, revoltat de cheltuielile prevăzute de Ion Marin pentru Băneasa.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218