REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

La Caraiman, turiştii au fost întâmpinaţi de recepţionere cu lumânări în mână, fără apă şi curent

La Caraiman, turiştii au fost întâmpinaţi de recepţionere cu lumânări în mână, fără apă şi curent

Replica API 30 aprilie 2012 | 00:00 219

O nouă ţeapă marca Awdi: branşamente ilegale

O nouă ţeapă marca Awdi: branşamente ilegale

Nerăbdători să îşi petreacă minivacanţa de 1 mai pe litoralul românesc, mulţi dintre turişti nu au mai luat în calcul şi condiţiile de cazare. Dacă în alţi ani, oamenii se plângeau că găsesc pânze de păianjen, veselă nespălată şi aşternuturi pătate în hoteluri, cei care au venit să sărbătorească Ziua Internaţională a Muncii pe litoral spun că se poate şi mai rău de atât. La hotelul Caraiman din Mamaia, de 3 stele, turiştii au fost întâmpinaţi vineri după amiaza fără apă şi curent. "Am ajuns sâmbătă dimineaţă la hotel, cu prietenii. Ne aşteptau recepţionerele, cu lumânări. Când am auzit că nu e apă, nu e curent...am zis că nu se poate aşa ceva", ne-a declarat Maria Luisa Preotesei, de 21 de ani, din Bucureşti. În situaţia tinerei au fost zeci de alte persoane, venite din toate colţurile ţării să se cazeze într-un hotel din Mamaia anului 2012 fără curent şi apă. Turiştii spun că au fost tentaţi să se cazeze la Caraiman pentru că preţurile sunt mai reduse ca în alte părţi. Cu un voucher de 350 de lei, oamenii spun că stau patru zile cazaţi în hotel.

Hotelul Caraiman, probabil unicul din lume în care recepţionerele îşi întâmpină turiştii cu lumânările în mâini, pentru că energia electrică e un lux inaccesibil, este deţinut de Hassan Awdi, controversatul afacerist libanez anchetat de DIICOT pentru fraude de câteva zeci de milioane de euro, în dosarele Rodipet şi CFR Mesagerie. După toate probabilităţile, furnizorii de utilităţi din Constanţa au luat în serios avertizările din "Replica" referitoare la tentativa lui Awdi de a-i ţepui din nou cu plata serviciilor, în momentul în care a trecut hotelul Caraiman de pe firma cu datorii pe alta nouă, înfiinţată la finele lunii martie, chit că imobilul trebuia să se afle sub sechestrul DIICOT. Mai mult, din informaţiile noastre, hotelul este acum proprietatea băncii Marfin, în contul unor datorii mai vechi ale fostei firme deţinătoare, Yourhotels SRL. Din câte ştim, nu numai că banca nu şi-a dat acordul pentru deschiderea hotelului în acest sezon, dar nici măcar nu ştie că Awdi a intrat ilegal în unitate, că tot avea cheile potrivite. Aşa se face că nu s-au putut încheia contracte legale cu RAJA, Congaz, ENEL şi RCS-RDS pentru furnizarea de utilităţi, deşi se vânduseră deja toate locurile, pentru minivacanţa de 1 Mai. Au încercat, iniţial, să fure apa de la RAJA, dar au fost prinşi de regie, s-a încercat racordarea pe blat la cablu, însă s-au prins şi cei de la RDS şi le-au ridicat toate echipamentele, singurii care şi-au dat acceptul, în mod straniu, pentru că documentaţia depusă nu avea cum să fie decât falsă, fiind cei de la Congaz. Potrivit angajaţilor lui Awdi, energia electrică de la Caraiman este asigurată acum de către un generator, care nu prea face faţă consumului, rămânând semne serioase de întrebare asupra modului în care au reuşit să facă rost şi de apă, sâmbătă seara, din moment ce tocmai fuseseră debranşaţi de RAJA.

Roxana CĂLINESCU, Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218