REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

La Castelu vor avea loc alegeri pentru desemnarea unui nou primar

La Castelu vor avea loc alegeri pentru desemnarea unui nou primar

Replica API 18 noiembrie 2013 | 00:00 175

Iată ce spune prefectul judeţului Constanţa:

Iată ce spune prefectul judeţului Constanţa:

Oamenii din localitatea constănţeană Castelu urmează să fie chemaţi la urne pentru desemnarea unui nou primar. Instituţia Prefectului aşteaptă decizia Curţii de Apel Constanţa pentru a-l elibera din funcţie pe primarul Nicolae Anghel, condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru neglijenţă în serviciu.

"Noi trebuie să primim o informare oficială din partea Curţii de Apel Constanţa prin care să ni se aducă la cunoştinţă că domnul Nicolae Anghel a fost condamnat cu suspendare condiţionată. După ce intrăm în posesia documentului, Instituţia Prefectului trece la emiterea actului de încetarea de drept a mandatului domnului primar. În cuprinsul ordinului se va menţiona că încetează de drept mandatul de primar, având în vedere decizia penală. Actualul viceprimar va prelua temporar toate atribuţiile primarului şi le va exercita, iar Consiliul Local va trebui să aleagă un viceprimar din rândul consilierilor locali", a declarat, pentru "Replica", prefectul Eugen Bola. Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că acest lucru se va întâmpla în cel mult două săptămâni: "În funcţie de cum primim înştiinţarea Curţii de Apel Constanţa". Prefectul a mai spus că ordinul de încetare de drept a mandatului de primar va fi transmis şi la Bucureşti. "Ministerul de Interne va organiza alegeri în termen de 90 de zile pentru alegerea unui nou primar de către comunitatea locală. Este primul caz de acest fel. În acest an nu s-a mai înregistrat alt caz asemănător în Constanţa", a precizat prefectul Bola.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614