REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

La Cernavodă se negociază postul de vice. Negoiţă: „Funcţia rămâne la PNL”

La Cernavodă se negociază postul de vice. Negoiţă: „Funcţia rămâne la PNL”

Replica API 13 iunie 2016 | 01:39 251

Au trecut peste şocul alegerilor!

Au trecut peste şocul alegerilor!

Liviu Negoiţă

Lupta pentru Primăria oraşului Cernavodă a fost cumplită. Interese mari, aşteptări pe măsură. Clasat pe locul doi, social-democratul Ştefan Pleşa nu a vrut să creadă că a putut pierde, aşa că a cerut renumărarea voturilor, a acuzat de fraudă şi aşa mai departe. Se speculează că există şi sesizări la Poliţie, dar nu numai, altele decât cele care au fost deja mediatizate – şi anume incidentul găsirii de buletine-specimen la coşul de gunoi.

Mariana Mircea

Agitaţia lui Pleşa a fost cu atât mai mare cu cât – surpriză! – el nu s-a aflat şi pe lista PSD pentru Consiliul Local, prin urmare... nu prinde nici mandat de consilier. Cu alte cuvinte, după constituirea noului consiliu, merge acasă! În schimb, liberalul Liviu Negoiţă, câştigătorul alegerilor pentru funcţia de primar, se vede pe cai mari. Prin urmare, acesta a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, că funcţia de viceprimar al oraşului Cernavodă va fi tot a PNL-ului, chiar dacă în consiliu nu are o majoritate confortabilă pentru a fi votate şi viitoare proiecte de patrimoniu. Însă, nu-şi face griji. Chiar dacă spune că postul de vice este „rezervat” tot PNL-ului, Liviu Negoiţă admite că nu vor fi refuzate negocierile cu reprezentanţii celorlalte partide. De altfel, în Cernavodă există deja şi comentarii aprinse pe seama celor care, dacă tot nu au câştigat postul de primar, ar „accepta” şi cel de viceprimar. „Sunt luate în calcul toate posibilităţile (de alianţă – n.r.). Eu personal nu am negociat până acum cu nimeni. PNL are patru variante: colaborare cu celelalte trei partide sau… singur”, a spus Negoiţă, referindu-se la situaţia din consiliu.

Suliman Ecrem

Tot el a confirmat şi că ar exista doritori, de la alte partide, pentru postul de viceprimar: Mariana Mircea de la ALDE, Suliman Ecrem de la PSD, reprezentantul M10 din consiliu. În ceea ce priveşte PMP, Negoiţă a precizat că nu a existat nici un semnal în această privinţă. „Dar vicele rămâne la PNL”, a subliniat Negoiţă. Rămâne de văzut dacă într-adevăr „cărţile” se aranjează aşa cum doreşte liberalul. De precizat că noul Consiliu Local Cernavodă va fi compus din 6 reprezentanţi de la PNL, 5 de la PSD, 3 ALDE, 2 PMP şi unul de la M10.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367