REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

„La CJC era un sistem genial de atribuire “cu dedicaţie” a contractelor”

„La CJC era un sistem genial de atribuire “cu dedicaţie” a contractelor”

Replica API 13 iulie 2016 | 11:16 204

Noua conducere a judeţului:

Noua conducere a judeţului:

După ce săptămâna trecută, conducerea Consiliului Judeţean Constanţa a făcut un control fulger la sediul central al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) şi la staţia Preparare Asfalt - Cuza Vodă, a sosit rândul unei vizite neanunţate la secţiile Agigea şi Topraisar. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu, împreună cu cei doi vicepreşedinţi, Claudiu-Iorga Palaz şi Daniel Dumitru Learciu, au găsit şi aici o serie de nereguli.

„Maşinile erau plecate în cursă cu foile de parcurs în alb, fără a se cunoaşte destinaţia lor, iar gestionara nu ştia să scoată situaţia cu stocul de piatră şi nici unde să îl identifice în calculator. Este incredibil ce descoperim în fiecare vizită, dar şi ce ni se comunică la faţa locului de către angajaţii regiei“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu. Şi la staţia RAJDP Topraisar au fost găsite nereguli. Şeful de secţie, în timpul orelor de muncă, nu era la serviciu, ci... acasă.

În urma convorbirii telefonice pe care vicepeşedintele CJC, Claudiu Iorga-Palaz, a purtat-o cu angajatul regiei, şeful de secţie a transmis că este învoit „din motive personale“. Seful secţiei nu a putut, însă, să justifice de la care superior a primit învoire. „Şi la această secţie maşinile erau pe traseu, fără documentele prevăzute de lege. În plus, un utilaj de estetică rutieră era nefolosit de câteva zile, din cauza unei defecţiuni. Ne propunem să continuăm controalele, tocmai pentru a identifica situaţia reală din fiecare secţie a RAJDP. Ne dorim să o salvăm, însă trebuie să ştim care este realitatea. Neregulile trebuie să ia sfârşit!“, au punctat oficialii Consiliului Judeţean Constanţa.

„Din păcate, am identificat şi la cele două secţii vizitate după cea de la Cuza Vodă numeroase probleme. Surprizele neplăcute nu contenesc să apară. Dorim să facem cât mai rapid curăţenie în curtea regiei. Este inadmisibil ce am putut găsi pe parcursul controlului“, a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu. Acesta a solicitat o întrevedere cu administratorul judiciar pentru rezolvarea problemelor descoperite în urma acestor vizite inopinate.

Iar situaţia, la modul general, este mult mai gravă, potrivit vicepreşedintelui CJC Claudiu Palaz: „Nu doar la RAJDP sunt nereguli. La modul general, la nivelul CJC e un haos. Nu-s vinovaţi angajaţii CJC, ci fosta conducere, care nu a fost capabilă să managerieze situaţia. Mă miră pe de o parte, iar de cealaltă parte, nu pot să nu remarc faptul că, la capitolul contracte, mecanismul era extrem de bine pus la punct. Adică, era un sistem genial de atribuire “cu dedicaţie” a contractelor. La acest capitol, erau foarte bine organizaţi. Vin acum din urmă plăţi pe care nu avem cum să le semnăm, sunt nişte nenorociri de contracte”, a comentat Palaz.

Mirela PASCAL, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614