REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

La Cogealac, dacă nu câştigă Alex Building o licitaţie, nu se mai fac drumuri?

La Cogealac, dacă nu câştigă Alex Building o licitaţie, nu se mai fac drumuri?

Replica API 11 august 2015 | 23:22 622

Desemnarea câştigătorului trenează de 3 luni

Desemnarea câştigătorului trenează de 3 luni

La Primăria Cogealac, „cheia” licitaţiilor publice stă în mâinile Danielei Pacea, consilier I, responsabil cu achiziţiile în cadrul instituţiei. Cel puţin aşa spune primarul, Gheorghe Alexa, pentru a scăpa de orice întrebare legată de mult-aşteptatele reabilitări ale drumurilor din comuna pe care se presupune că o păstoreşte. În cazul de faţă, vorbim despre modernizarea şi reabilitarea unor drumuri în sat Tariverde şi sat Cogealac, investiţii discutate încă de când era Elena Udrea ministru al Dezvoltării. La acea vreme, comuna Cogealac se chinuia să obţină fonduri de la guvern pentru reabilitarea a 40 de kilometri de drum.

Întrucât primarul de la acea dată, Cati Hristu, nu era în graţiile ministrului şi nici nu a acceptat ideea ca licitaţiile să fie gestionate de la Bucureşti, s-a ajuns la „compromisul” ca localitatea să beneficieze de doar 20 de kilometri de drum reabilitaţi. Însă, după cum se desfăşoară în prezent lucrurile, nici măcar acei 20 de kilometri nu se ştie când sau dacă vor mai fi vreodată asfaltaţi! Asta pentru că, deşi pe SEAP a fost anunţată încă de acum 90 de zile intenţia Primăriei Cogealac de a reabilita drumurile, câştigătorul nu a fost desemnat nici până în momentul de faţă. Nu pentru că nu s-ar fi prezentat nimeni la licitaţie, ci pentru că a fost constituită o comisie care să desemneze câştigătorul, iar comisia, condusă de Daniela Pacea, nu a oferit încă un răspuns. Nu se ştie în baza cărei legi s-a acţionat de această manieră, şi nici ceilalţi membri ai comisiei nu ne-au putut lămuri, unii fie pentru că n-au vrut să îşi asume responsabilitatea unor acuzaţii grave, alţii – pentru că nu au putut fi contactaţi. La fel de greu de găsit este şi Daniela Pacea, în timp ce primarul a răspuns evaziv, după care nu a mai putut fi contactat: „Este stabilită o comisie care se ocupă. Discutaţi cu doamna de la achiziţii. Loturile pentru care s-a organizat licitaţia vor fi gata până în 2017”, a spus Gheorghe Alexa. Orice insistenţă de a afla de ce nu există, după 90 de zile, un răspuns privind câştigătorul licitaţiei, a rămas fără vreo explicaţie. În schimb, spun anumite persoane care au legătură cu comisia de licitaţie, se pare că ofertele depuse de două firme interesate să asfalteze... nu „bat” cu interesele locale! „Au venit două firme. Una este Alex Building, cealaltă nu am reţinut numele. Cert este că a doua a avut o ofertă de preţ mai convenabilă, pentru că nu lucrează cu terţi, numai că la noi în Cogealac s-a încetăţenit obişnuinţa de a desemna câştigător pe SC Alex Building, cunoscuta firmă de construcţii a milionarului Lucian Orban. Nu ar fi surprinzător să aflăm că licitaţia se amână sau că a fost desemnat un anumit câştigător, numai că acea comisie de desemnare a câştigătorului nu s-a mai întrunit”, susţine un membru al comisiei de atribuire a contractului, care, evident, nu a dorit să îi fie dezvăluit numele, pentru a nu se trezi că este „deranjat” de primar & Co.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218