REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

La Constanţa, BOLNAVII cronici MOR cu zile! Medicamentele se dau pe PILE?!

La Constanţa, BOLNAVII cronici MOR cu zile! Medicamentele se dau pe PILE?!

Replica API 21 ianuarie 2020 | 07:20 483

Constănțenii cu probleme de sănătate încep să ajungă la capătul puterilor din cauza medicamentelor. Un astfel de caz ar fi fost înregistrat zilele acestea, după cum a relatat o constănţeancă, ea precizând că a mers la o farmacie pentru a achiziţiona medicamente pentru tatăl său, însă i s-ar fi comunicat că stocul existent este rezervat deja pentru alţi clienţi.. cunoscuţi.

O femeie a mers la o farmacie din Constanța pentru a achiziționa un medicament pentru tatăl său și anume un anticoagulant Eliquis 5 mg de care pacientul depinde pentru întreaga viață, însă a aflat cu stupoare că pentru a-l cumpăra trebuie să fie trecut pe o listă de așteptare. „Acest medicament se găsește din ce în ce mai greu în farmacii, pe lângă faptul că este un medicament extrem de costisitor, mai nou, acesta se achiziționează cu rezervare. Practic, ești trecut pe o listă de așteptare și Dumnezeu cu mila”, a spus ea pentru Replica. Asftel, aceasta a fost plimbată de la o farmacie la alta prin întreg municipiul și tot nu a reușit să facă rost deoarece peste tot i-ar fi fost spus să se treacă pe lista de așteptare. „Am intrat în prima farmacie din Inel 2 și mi s-a spus că au o cutie pe stoc, dar este rezervată unui pacient care o să vină să îl ia. Am întrebat unde pot găsi pe stoc la care dintre farmaciile din zonă. Mi se transmite că la farmacia de pe strada Eliberării au câteva cutii. Merg acolo, iar farmacistele cu o nonșalanță îmi spun că nu au acest medicament. Le-am spus că am fost trimisă acolo de către colegele lor și că tatăl meu are mare nevoie de el deoarece are fibrilație atrială. Farmacista îmi spune că nu poate să îmi dea pentru că este deficit de acest medicament și il au rezervat doar pentru pacienții fideli” a mai adăugat femeia.

Asftel de cazuri sunt extrem de frecvente în Constanța, cetățenii neputincioși fiind puși la zid și lăsați fără medicamentele de care le depinde viața.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma intreaba pacientul caruia tocmai i am eliberat humira pe reteta ... dar o pasta de dinti gratis nu mi dati ca la Sensiblu asa dau
0
0
Corect, putem face rezervare in farmacie pentru ca ei le aduc acolo unde exista cerere. Doar nu ma duc la o farmacie din tomis 3 daca eu stau in km 4-5. Nu sunt pila nimanui dar am nevoie de medicament si caut din timp.
2
0
Asta este despre ce se stie dar cati muritori de rand mor cu zile ca nu stiu sa-si ceara drepturile sau sunt ignorati de autoritati,medici, farmacisti etc etc. Halal Romanie ..
8
2
Eu lucrez in farmacie care face parte dintr-un lant farmaceutic constantean. Noi am avut si avem in continuare acest medicament. Asta se intampla cand pacientul se incanta la un pachet de servetele primit cadou de la anumite lanturi si in cautarea sa le alege doar pe acestea. Daca pacienta are nevoie cu adevarat gaseste medicamentul.
10
3
Nu numai la Cta se moare cu zile ci in toata tara, pentru ca aici nu sunt disponibile multe medicamente de ultima generatie pentru anumite boli cronice.Cine are sansa sa aiba pe cineva in Vest sau un America mai poate procura medicamente cu eficienta sporita in tratarea sau ameliorarea unor boli.Nu mai vorbim de spagile care se iau, fara pic de remuscare,desi pacientul este pe ultima suta de metri ...ca sa ma exprim sportiv.
13
1
taiati salariile uriase si nejustificate ale medicilor si dati legea ori la stat ori la privat
16
1
Sa vedeti la urgente cum stau bolnavii cronici pe targa si nimeni nu se uita la ei. Dupa 6 ore de stat o persoana a plecat acasa sa se trateze singura. Rusine sa va fie.
16
0
Nu se gaseste in farmacii de 4 luni ! Un banal medicament , singurul pt. bolnavii carea au crize dureroase de Guta !
11
0
Ziar jegos de ce opriti comentarile la articolul cu RAJA ? Unde este libera exprimare?
11
4
Farmacistelor, daca chiar ati spus asa clientei si nu confabuleaza ea, sunteti nu am cuvinte. Cum sa spuneti asa ceva? Nu aveti si gata.
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218