REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

La Constanţa, mai tare ca în Anglia: locuitorii din Valu au cumpărat carne de măgar crezând că este de vită

La Constanţa, mai tare ca în Anglia: locuitorii din Valu au cumpărat carne de măgar crezând că este de vită

Replica API 21 februarie 2013 | 00:00 203

Situaţie inedită în localitatea contănţeană Valu lui Traian. Ca desprins din isteria ce a cuprins ţara, legată de comercializarea cărnii de cal sub alte denumiri, iată că fenomenul a ajuns şi la Constanţa însă cu ceva date schimbate. La Valu lui Traian, localnicii au consumat, mai multe zile, carne de măgar crezând că este de vită. Aceştia au cumpărat carnea de la trei indivizi, cunoscuţi în respectiva localitate ca vânzători ambulanţi, de la care obişnuiau să achiziţioneze în mod regulat astfel de produse, încântaţi fiind de preţ, adică 13 lei pe kilogram. Însă, "jocul" hoţomanilor avea să se termine, întrucât ultima lovitură i-a dat de gol. Aceştia, Dănuţ Luca, Constantin Ciobotaru şi Constantin Cojocaru, din Movila Verde, au furat nişte pui de măgar, în vârstă de aproximativ 7 - 8 luni, din cadrul unei ferme, situată între Chirnogeni şi Cerchezu. Poliţiştii au intrat pe fir, iar cum carnea comercializată în Valu lui Traian a fost controlată de un medic veterinar, cel ce a confirmat că nu sunt urme de vită acolo ci doar de... măgar, oamenii legii i-ai depistat numaidecât pe cei trei şarlatani, recuperând de la lume peste 15 de kilograme de carne. Mai mult decât atât, se pare că indivizii au avut grijă de orice aspect pentru a mulţumi şi cel mai pretenţios client. Este vorba despre carne, care se putea găsi chiar şi tocată. Însă, surpriza abia acum avea să apară, descoperindu-se faptul că hoţii sunt "cunoştinţe" mai vechi ale poliţiştilor, întrucât cu asta se ocupă: furau animale. De această dată, hoţomanii se jură că nu este adevărat, că nu au furat nimic, măgăruşii fiind găsiţi pe câmp, abandonaţi. Poliţiştii îi cercetează în stare de libertate, după care dosarul va fi înaintat organelor abilitate cu propunerile corespunzătoare.

Ce spune Poliţia

La data de 20.02.2013, orele 11.30, poliţiştii Secţiei 9 Rurale Topraisar au fost sesizaţi de către un localnic, cu privire la faptul că în la data de 19.02.2013 persoane necunoscute au sustras din ferma sa situată pe islazul comunal dintre localităţile Chirnogeni şi Cerchezu 2 măgari, cauzându-i un prejudiciu în valoare de 800 lei. Poliţiştii din Chirnogeni au demarat cu operativitate cercetările, identificând 3 persoane cu vârste cuprinse între 26 şi 37 de ani, toţi din localitatea Movila-Verde, judeţ Constanţa, stabilind că la data de 19.02.2013 aceştia au sustras animalele şi le-au sacrificat în apropierea fermei părţii vătămate, iar la data de 20.02.2013, au vândut carnea rezultată unor persoane din comuna Valu lui Traian, drept carne de vită cu 13 lei/kg. Cu ocazia cercetărilor, s-au recuperat aproximativ 15 kg de carne, aceasta fiind trimisă Laboratorului Sanitar-Veterinar din cadrul D.S.V.S.A. Constanţa pentru analiză. Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat şi înşelăciune fiind cercetaţi în stare de libertate.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614