REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

La Constanța se circulă în condiții de iarnă! Iată ce spun polițiștii!

La Constanța se circulă în condiții de iarnă! Iată ce spun polițiștii!

Replica API 16 ianuarie 2018 | 00:00 174

Mare atenție!

Mare atenție!

La Constanța se circulă în condiții de iarnă! Încă din cursul zilei de luni, 15 ianuarie, de când primii fulgi de nea și-au făcut apariția, traficul rutier a fost dat peste cap, în municipiu, și nu numai, circulându-se bară la bară. De asemenea, din peisaj nu au lipsit nici tamponările! Astfel, pentru o călătorie în siguranță, în condiții de iarnă, polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să-și echipeze în mod corespunzător autovehiculele.

Întrucât pe raza județului Constanța se circulă în condiții de iarnă, oamenii legii au venit cu o serie de recomandări. Dacă este necesară deplasarea, luați-vă măsurile minime pentru a ajunge în siguranță la destinație: verificați, înainte de deplasarea la drum sistemele de dezaburire, iluminare, semnalizare, încălzire pentru ca acestea să fie funcționale. Verificați și combustibilul din auto. Echipați-vă autovehiculelor pentru iarnă (anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț de nisip, etc). Prevederile legale interzic circulația autovehiculelor fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Adaptați permanent viteza la condițiile de drum (ploaie, zăpadă, gheață sau polei). Păstrați, în mers, o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față, pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile. În condiții de vizibilitate redusă, folosiți luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei. Pe vreme de ploaie, lapoviță sau ninsoare, acționați din timp ștergătoarele de parbriz, când observați că din sens opus vin alte autovehicule. Câteva momente de circulație fără vizibilitate pot fi fatale. Pe porțiunile acoperite cu polei sau gheață, este contraindicat să frânați sau să bruscați mecanismele de direcție, deoarece puteți derapa foarte ușor. În zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scăzute, fiți mai atenți la pietoni. Aceștia sunt mai puțin prudenți și nu prea se asigură la traversare. Evitați depășirile atunci când vă deplasați în coloană. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viața în pericol. În condițiile unui trafic aglomerat, păstrați-vă calmul și nu blocați intersecțiile. În situația în care rămâneți în pană pe un sector de drum înzăpezit, scoateți autovehiculul cât mai în afara părții carosabile, pentru a nu bloca intervenția utilajelor de dezăpezire și aprindeți lămpile de poziție și de avarie. Pietonii sunt rugați să circule pe cât posibil numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de către șoferi.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102