REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

La Delfinariul Constanţa s-a născut primul leu de mare. VIDEO!

La Delfinariul Constanţa s-a născut primul leu de mare. VIDEO!

Replica API 13 iunie 2019 | 04:29 940

Eveniment emotionant la Delfinariul din Constanţa. A născut INUK, femela din specia leu de mare californian. Luni, 10 iunie, la ora 10:06 dimineața, femela leu de mare californian, INUK, a dat naștere puiului, un eveniment primitc u braţele deschise de către reprezentanţii Delfinariului.

"Acest eveniment este foarte important din două motive principale: este primul pui al femelei INUK și este prima naștere a unui leu mare în România! De luni de zile suspectăm sarcina INUK pe baza activităților sexuale pe care le-a avut cu masculul SAM în luna iunie a anului trecut. Sarcina unui leu de mare californian este de aproximativ 12 luni, astfel încât echipa noastră a început să se pregătească pentru acest eveniment posibil. Mulțumim foarte mult doctorului Adrian Bilba, directorului CSMN pentru sprijinul său. Dr. Bilba, care este și medic veterinar, a efectuat recent două examinări cu ultrasunete pe INUK, care ne-au confirmat suspiciunile. În prezent, suntem foarte mulțumiți de rezultatul acestei frumoase povesti. Puiul este sanatos si deja se hraneste cu lapte de la mama sa. Mama INUK se comportă foarte bine, este foarte protectoare cu nou-născutul ei. Încă nu putem determina sexul puiului. Mama și micutul sunt monitorizați de personalul nostru. În plus, suntem în contact permanent cu expertii nostri veterinari consultanti de la IZVG (Grupul Veterinarilor Internaționali din Zoo) din Marea Britanie. Acesta este gata să vină imediat în caz de nevoie", a anunţat echipa Fauna Consulting din Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Chiar dacă în acest moment toate datele sunt foarte pozitive, angajaţii Delfinariului rămân vigilenti și atenți deoarece nivelul de mortalitate al nou-născutului este mai mare în primele 3 săptămâni de viață, mai ales dacă mama naște pentru prima dată.

"Întrucât bunăstarea animalelor este prioritatea principală a companiei noastre și pentru a oferi un mediu calm pentru mama și pui, am decis să ne întreruptem temporar programele educaționale de ieri. Ne pare rău pentru acest inconvenient, dar credem că programele noastre educaționale, vor putea fi reluate până la sfârșitul acestei săptămâni. Vom continua sa postam toate informatiile necesare", a transmis echipa Fauna Consulting.

Video:

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218