REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

La doar 16 ani este profesionist al furturilor din autoturisme şi de pe plajă

La doar 16 ani este profesionist al furturilor din autoturisme şi de pe plajă

Replica API 12 iulie 2017 | 00:00 293

Jandarmii au surprins în Mamaia, un tânăr care a sustras dintr-un autoturism 600 de euro şi 450 de lei. Marţi, 11 iulie a.c., ora 09.00, un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice în staţiunea Mamaia, în apropierea Piaţetei Perla, a observat un tânăr care a început să se agite şi a luat-o la fugă la vederea jandarmilor. A fost somat, s-a oprit şi i s-a făcut controlul corporal sumar. Asupra lui I.F. de 16 ani, din Medgidia, jandarmii au găsit în buzunarele pantalonilor, suma de 600 de euro şi 450 de lei.

Întrebat de unde are această suma mare de bani, aceasta a răspuns că de la părinţi şi că a venit să se distreze în Mamaia. După mai multe întrebări ale jandarmilor, a recunoscut că a sustras suma de bani din parcarea aflată în apropierea unui hotel, dintr-un autovehicul BMW. A mai adăugat că a venit din Medgidia şi că l-a observat pe proprietarul maşinii în timp ce pune banii în torpedou şi pleacă, lăsând uşa închisă, dar cu geamul portierei deschis. După câteva momente, s-a apropiat de autovehicul, a deschis uşa şi a sustras suma de bani.

A fost condus şi predat la sediul Biroului de Poliție Mamaia, unde a început „să-şi amintească” că a mai sustras din alte autovehicule şi alte bunuri de valoare printre care un telefon Samsung de ultimă generaţie. Ulterior a recunoscut că până în momentul de faţă a furat de pe plajă şi din autoturisme multe bunuri de valoare. Cercetările sunt continuate de Biroul Poliţiei Mamaia, sub aspectul comiterii faptei de furt.

Pentru siguranţa turiştilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor pe timpul vacanţei petrecute pe litoralul Mării Negre, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să nu aibă bunuri de valoare la vedere în camerele de hotel, pe plajă sau în autoturisme, să se asigure întotdeauna că au încuiat uşa şi au închis ferestrele camerei unde sunt cazaţi sau ale autoturismelor, şi să nu parcheze în locuri ferite sau slab luminate.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369